Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόγραμμα διανομής κεντρικών προμηθειών τροφίμων και βασικής υλικής βοήθειας για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) Δήμου Τρίπολης

ΕΙΔΗ: ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ,ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ,ΖΑΧΑΡΗ,ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ,ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ,ΠΕΛΤΕΣ,ΦΑΚΕΣ,ΦΑΣΟΛΙΑ,ΦΕΤΑ,ΒΡΕΦΙΚΕΣΠΑΝΕΣ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΜΗΛΑ,ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ,ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ,ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΣΧΑΡΙ,ΧΟΙΡΙΝΟ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κινητικότητας, ενημερώνουμε πως οι οδοί:  Δαρειώτου (στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου) και Εθνικής Αντίστασης (στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών,

σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου από τις 17.00 έως τις 20.00,

θα παραμείνουν κλειστές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από πεζούς και ποδηλάτες για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις πού θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την εβδομάδα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στόχος αυτού  του θεσμού  είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα με την διαδρομή: από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στο κέντρο της πόλης έως το άλσος Αγ. Γεωργίου. Σημείο συνάντησης : Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ώρα 12 το μεσημέρι.
  • Από 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα έως 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή  θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στα δημοτικά σχολεία
  • Στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ‘Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο” , κλείνοντας τους δρόμους Δαρειώτου (στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου) και Εθ. Αντιστάσεως (στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών) και ανοίγοντάς τους, στους πεζούς  και  ποδηλάτες  για αθλοπαιδίες, δράσεις ζωγραφικής κ.α..
  • Στις 22 Σεπτεμβρίου, ήμερα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης και τελετή απονομής βραβείων συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης ώρα 13:00 στον 2ο όροφο στην αίθουσα Π. Αλεξόπουλου.

Στοιχεία για πληροφορίες:

Τηλ: 2713600400, 403

Παρακαλούνται οι ωφελούμενες/οι που συμμετέχουν στη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018»

Tην Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ, ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει ημερίδα στην Τοπική Κοινότητα Κανδήλας με σκοπό την προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών στα θέματα της Ανακύκλωσης Συσκευασιών, Κομποστοποίησης και γενικότερα θέματα ορθής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων.

Στην ημερίδα μέσω εκτενούς παρουσίασης και διαλόγου, θα αναλυθεί η αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της παραγόμενης ποσότητας των αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγούνται προς διάθεση-ταφή, καθώς και τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν.

Επιπλέον, θα γίνουν αναφορές για την ορθή διαχείριση όλων των ειδών και ρευμάτων στερεών αποβλήτων, η απόρριψη των οποίων, επουδενί λόγο, δεν θα πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα επί του εδάφους, ειδικότερα αυτών που εμπεριέχουν βαρέα και τοξικά μέταλλα.  

Εκ μέρους του Δήμου, ως συντονιστές της ημερίδας θα παρευρεθούν οι: Αντώνης Μητρόπουλος Δ/ντης Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Τρίπολης, Πανούσης Ανδρέας Μηχανικός Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης (κεντρικός ομιλητής), Σωτήρης Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τότσης εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (υπεύθυνος ανακύκλωσης Δήμου Τρίπολης).   

 ΑΦΙΣΑ ΚΑΝΔΗΛΑ 1

Ο Bρεφονηπιακός Σταθμός “Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη” καλεί τους γονείς που διαθέτουν Voucher για την κατηγορία των βρεφών μέσω της ΕΕΤΑΑ , όπως προσέλθουν αύριο 09.00 με 13.00 στο γραφείο του Σταθμού για εγγραφές.
Λόγω τελευταίων εξελίξεων αύριο είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ημέρα που υπάρχει δυνατότητα εγγραφής μιας και προέκυψαν επιπλέον 22 θέσεις από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την κατηγορία των ΒΡΕΦΩΝ.   

Για το ΔΣ.

Ο Πρόεδρος
Σαμαρτζής Γεώργιος

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου