Δήμαρχος Τρίπολης: Ενημέρωση Δ. Σ Τριπολης για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Κύριο

Ενημέρωση για την μέχρι στιγμής κατάσταση, για τα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτοφανή θεομηνία αλλά και για τις ενέργειες από πλευράς του Δήμου, δόθηκε από τον Δήμαρχο Τρίπολης στα πλαίσια του τακτικού Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, δύο μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου, δυστυχώς, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τη διάρκεια και τη διάσταση της έντονης βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν και να βρεθούν αντιμέτωπες με ανυπολόγιστες ζημιές οι Δ.Ε Τρίπολης, Τεγέας και Κορυθίου. Οι περισσότερες ζημιές είναι μη αναστρέψιμες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παυλής και αφορούν κυρίως καλλιέργειες που βρίσκονταν στην πλέον παραγωγική τους φάση.   

Ο Δήμος Τρίπολης έδωσε άμεσα το παρών με όσα μέσα διέθετε στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός τέτοιου απειλητικού φαινομένου, με το νερό να φτάνει τα 196 χιλιοστά ανά στρέμμα. Αντίστοιχα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν άμεσα για να μπορέσει να γίνει η σωστή αξιολόγηση των ζημιών αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να  κηρυχτούν οι πληγείσες Δημοτικές Ενότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι καταστροφές στον πρωτογενή τομέα και στις ιδιοκτησίες των πολιτών έχουν αρχίσει ήδη να καταγράφονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης και η διαδικασία θα διαρκέσει 10 μέρες, ώστε να ακολουθήσει η αξιολόγηση των ζημιών και η αποζημίωση από το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα και σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, καταγράφονται οι ζημιές της αγροτικής οδοποιίας έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν άμεσα και να προσεγγίσουν τα χωράφια και τους χώρους φύλαξης των ζώων τους, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι των εκάστοτε περιοχών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέρθηκε στην συλλογική προσπάθεια που γίνεται για την υπογραφή ΚΥΑ με σκοπό να δώσει μια ανάσα στους πληγέντες από τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 12:30

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου