×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ υπαίθριου χώρου εμβαδού 16 τ.μ., στην Τ.Κ. Σιλίμνας

 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ &

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λαγοπάτη 45

ΤΑΧ. ΚΩΔ: 22100 Τρίπολη

Πληρ.:  Γκουτζιούλης Στέφανος

ΤΗΛ. : 2713-600460, FAX  : 2710-235009

E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρίπολη   1-8-2016 

Αριθμ. Πρωτ.:  33570

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ

υπαίθριου χώρου εμβαδού 16 τ.μ., στην Τ.Κ. Σιλίμνας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981,

β) Τις διατάξεις του Ν.3463/2006,

γ) Τις διατάξεις του Ν.3852/2010,

δ) Τη με αριθμό 403/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

ε) Τη με αριθμό 551/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας,

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 

ότι εκτίθενται σε πλειοδοτική δημόσια δημοπρασία η εκμίσθωση υπαίθριου χώρου εμβαδού 16 τ.μ., στην Τ.Κ. Σιλίμνας, πλησίον της στάσης ΚΤΕΛ, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και λοιπού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Οι όροι της διακήρυξης, σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή θα ενεργήσει τη δημοπρασία, είναι οι εξής :

  1. Το μίσθιο, είναι ένας υπαίθριος χώρος εμβαδού 16 τ.μ., στην Τ.Κ. Σιλίμνας, πλησίον της στάσης ΚΤΕΛ και θα χρησιμεύσει για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και λοιπού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διέλευση τηλεφωνικής γραμμής κλπ.
  2. Η μίσθωση αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και θα είναι διάρκειας εννέα (9) ετών. Εάν η λήξη του πρώτου έτους της μίσθωσης, είναι μετά την 31η Δεκεμβρίου του ημερολογιακού έτους έναρξης της μίσθωσης, τότε το πρώτο μισθωτικό έτος θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους έναρξης της μίσθωσης και θα καταβληθεί αναλογικά το μίσθωμα μόνο για τους αντίστοιχους μήνες. Ο μισθωτής, δικαιούται μονομερώς να παρατείνει τη μίσθωση για εννέα έτη, με γραπτή δήλωσή του, στο Δήμο Τρίπολης, τέσσερις μήνες πριν λήξει η μίσθωση. Τα στοιχεία του συμφωνητικού μίσθωσης, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Οικονομικών, εντός 30 ημερών από την υπογραφή του.
  3. Το μίσθωμα, μετά του αναλογούντος χαρτοσήμου (3,6%), καταβάλλεται από τον μισθωτή, μέσα στον πρώτο μήνα εκάστου μισθωτικού έτους, χωρίς όχληση από τον εκμισθωτή, στο Τμήμα Ταμείου του Δήμου Τρίπολης ή σε Τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Τρίπολης, που θα δοθεί στον μισθωτή από το Τμήμα Ταμείου.
  4. Ελάχιστος όρος προσφοράς για τη μίσθωση του πιο πάνω αναφερομένου ακινήτου, ορίζονται τα εκατό ΕΥΡΩ (100,00 €) ετησίως (8,33 € μηνιαίως). H διαφορά, μεταξύ των προσφερόμενων ποσών κατά την ώρα της δημοπρασίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι ΕΥΡΩ (20,00 €).
  5. Το μίσθωμα, που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία, θα ισχύει για όλη την περίοδο της μίσθωσης. Σε περίπτωση παράτασης της μίσθωσης, πέραν των προβλεπόμενων στον όρο (2), το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, κατά ποσοστό 4% επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου. Σε περίπτωση που η μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μήνα Νοεμβρίου που προηγείται από τον μήνα αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), είναι μεγαλύτερη του 5%, τότε η αναπροσαρμογή του μισθώματος θα γίνεται κατά το ποσοστό αυτής της μεταβολής.
  6. Για να συμμετάσχει κάποιος στη δημοπρασία, πρέπει να προσκομίσει: 1)βεβαιώσεις περί μη οφειλής από: α) Δήμο Τρίπολης, β) Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριπόλεως (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.) και γ) Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Δήμου Τρίπολης, 2) φορολογική ενημερότητα και 3) ασφαλιστική ενημερότητα από Ι.Κ.Α.
  7. Όποιος πλειοδοτεί για λογαριασμού άλλου, οφείλει να το δηλώσει ευθύς κατά την έναρξη της δημοπρασίας και να παρουσιάσει το νόμιμο προς τούτο πληρεξούσιο, αλλιώς θεωρείται ότι πλειοδοτεί για δικό του λογαριασμό.
  8. Όποιος έχει την πρόθεση να διαγωνισθεί κατά την δημοπρασία, πρέπει, για να γίνει δεκτός σ’ αυτή, να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών  και Δανείων, λόγω εγγυοδοσίας για τη συμμετοχή του, γραμμάτιο παρακαταθήκης, χρηματικού ποσού ίσου με το 5% του ελάχιστου όρου προσφοράς, υπολογιζόμενο για ολόκληρη τη μισθωτική περίοδο, ή ισόποση εγγυητική επιστολή Τράπεζας αναγνωρισμένης στην Ελλάδα (ποσό εγγύησης 45,00€). Μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα επιστραφούν οι εγγυητικές συμμετοχής, πλην αυτής του πλειοδοτούντος, που θα κρατηθεί μέχρι της υπογραφής της σύμβασης. Επιπλέον, ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί μισθωτής, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει και αξιόχρεο εγγυητή, για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του μισθωτηρίου συμβολαίου.
  9. Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί μισθωτής, οφείλει, μέσα σε δέκα (8) μέρες, να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χρηματική εγγύηση ίση προς ΔΥΟ (2) μηνιαία μισθώματα, ή να προσκομίσει ισόποση εγγυητική επιστολή Τράπεζας αναγνωρισμένης στην Ελλάδα. Η εγγύηση αυτή θα είναι άτοκη και θα αυξάνεται οσάκις αναπροσαρμόζεται το μίσθωμα, ώστε να είναι πάντοτε ίση προς ΔΥΟ (2) μηνιαία μισθώματα. Η εγγύηση αυτή, καταπίπτει υπέρ του Δήμου Τρίπολης, εάν η μίσθωση διαλυθεί πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία οφειλομένη σε υπαιτιότητα του μισθωτή. Επίσης, καταπίπτει υπέρ του Δήμου Τρίπολης και σε περίπτωση που κατά τη λήξη της μίσθωσης και την αποχώρηση του μισθωτή από το μίσθιο, παραμείνει αυτός οφειλέτης οποιασδήποτε οφειλής του από τη μίσθωση.
  10. Αυτός που θα αναδειχθεί μισθωτής, οφείλει να προσέλθει με τον εγγυητή του, μέσα σε δέκα (10) ημέρες, για να υπογράψει το μισθωτήριο συμβόλαιο που θα συνταχθεί.
  11. Σε περίπτωση που, αυτός που θα αναδειχθεί μισθωτής, αθετήσει την υποχρέωση του για την υπογραφή των συμφωνητικών μίσθωσης εντός της παραπάνω προθεσμίας ή αν παραλείψει να καταθέσει την εγγύηση που αναγράφεται στον όρο εννέα (9) αυτής της διακήρυξης, ενεργείται αναπλειστηριασμός σε βάρος του τελευταίου πλειοδότη, τον οποίο βαρύνει κάθε επί έλαττον διαφορά του μισθώματος, η οποία εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Νόμου «περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων». Η επί πλέον διαφορά που θα προκύψει κατά τον αναπλειστηριασμό παραμένει προς όφελος του Δήμου Τρίπολης.
  12. Εάν, ο πλειοδότης με τον εγγυητή του, αρνηθούν να υπογράψουν τα πρακτικά της δημοπρασίας, τότε, το πρώτο μίσθωμα συμψηφίζεται με την κατά τον όρο 8 εγγύηση, η οποία καταπίπτει υπέρ του Δήμου Τρίπολης.
  13. Ο μισθωτής, δεν απαλλάσσεται από την πληρωμή του ενοικίου, αν δεν έκανε χρήση του μισθίου χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Τρίπολης.
  14. Ο μισθωτής, δεν έχει δικαίωμα μείωσης του μισθώματος για βλάβη από θεομηνία ή άλλη οποιαδήποτε αιτία που τυχόν θα επέλθει μετά την κατακύρωση.
  15. Ο Δήμος Τρίπολης, δεν ευθύνεται απέναντι στον μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ενοικιαζόμενο ακίνητο, ούτε υποχρεώνεται από τον λόγο αυτό στην επιστροφή ή στη μείωση του μισθώματος, ούτε στη λύση της μίσθωσης.
  16. Η συμμετοχή στον πλειστηριασμό προϋποθέτει:
  17. ότι ο ενδιαφερόμενος επισκέφτηκε το υπό εκμίσθωση ακίνητο και έχει πλήρη γνώση της καταστάσεως στην οποία αυτό ευρίσκεται και
  18. ότι ο ενδιαφερόμενος έλαβε πλήρη γνώση των όρων της παρούσης διακηρύξεως, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
  19. Ο μισθωτής, είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση, είναι υπεύθυνος για κάθε βλάβη ή φθορά και δεν μπορεί να επιφέρει ουσιώδεις αλλοιώσεις στο μίσθιο, ούτε να ενεργήσει σε αυτό μεταρρυθμίσεις που μεταβάλλουν την αρχική του σύσταση, ούτε να το χρησιμοποιήσει για σκοπό διαφορετικό, χωρίς την έγκριση του Δήμου Τρίπολης.
  20. Ο μισθωτής, οφείλει να φροντίσει για την διατήρηση της κατοχής του μισθίου και να αποκρούει κάθε καταπάτησή του, έχοντας όλες τις αγωγές του εκμισθωτή.
  21. Ο εκμισθωτής, ήτοι ο Δήμος Τρίπολης, δεν υποχρεώνεται να κάνει οποιαδήποτε επισκευή του μισθίου, έστω και αναγκαία.  Κάθε επισκευή ή προσθήκη στο μίσθιο όπως και οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση που θα γίνει από τον μισθωτή περιέρχεται στην κυριότητα του Δήμου Τρίπολης μετά τη λήξη ή τη διάλυση της μίσθωσης, χωρίς καμία απολύτως αποζημίωση του μισθωτή, ο οποίος δεν δικαιούται να αφαιρέσει τα οικοδομικά υλικά.
  22. Ο Δήμος Τρίπολης επιφυλάσσεται να δώσει στον μισθωτή δικαίωμα ολικής ή μερικής υπομισθώσεως του μισθίου ή οποιασδήποτε παραχώρησης της χρήσης του, με αντάλλαγμα ή χωρίς. Σε περίπτωση που ήθελε εγκριθεί η υπομίσθωση, ο μισθωτής μετά του εγγυητού του δεν απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν απέναντι στον Δήμο Τρίπολης με την διακήρυξη της δημοπρασίας και την υπογραφή του αρχικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Επίσης ο μισθωτής υποχρεούται να ανακοινώνει στον Δήμο Τρίπολης τη σύνταξη του συμβολαίου της υπομίσθωσης υποβάλλοντας συγχρόνως και αντίγραφο αυτού, μαζί με το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων της μίσθωσης στο Υπουργείο Οικονομικών
  23. Σιωπηρή αναμίσθωση δε χωρεί, ούτε ισχύει παράταση κατά τις διατάξεις  τυχόν ενοικιοστασίου ή κάποιου άλλου Νόμου. Ο μισθωτής, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί με το μισθωτήριο συμβόλαιο από κάθε προστασία των νόμων για ενοικιοστάσιο ή από οποιαδήποτε παράταση της μίσθωσης ή από άλλες προστατευτικές των μισθωτών διατάξεις, που θα ισχύουν κατά τον χρόνο της σύναψης της μίσθωσης ή που θα εκδοθούν στο μέλλον, κατά τη διάρκεια της. Κάθε τυχόν τροποποίηση των όρων του συμφωνητικού όπως και η τυχόν αναμίσθωση ή η παράταση της μίσθωσης, θα αποδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο εγγράφως, αποκλεισμένου οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού μέσου, ακόμη και αυτού του όρκου.
  24. Τον μισθωτή, βαρύνουν όλες οι δαπάνες για υδροληψία, φωτισμό, δημοτικά τέλη κάθε μορφής, καθώς και οι δαπάνες κάθε μορφής για τη συντήρηση του ενοικιαζόμενου.  Οι δαπάνες για επισκευές ακόμη και για τις ίδιες τις αναγκαίες, βαρύνουν αποκλειστικά τον μισθωτή. Επίσης τον μισθωτή βαρύνουν οι δαπάνες για την θέρμανση, τέλη ύδρευσης ή άλλου ισοδυνάμου τέλους ή φόρου που τυχόν θα θεσπισθούν, καθώς και τα έξοδα σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος.
  25. Ο μισθωτής, έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρούσα μίσθωση, οπο­τεδήποτε και χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεως προς τον εκμισθωτή, για σπουδαίο λόγο καθώς και σε περίπτωση που δεν επι­τύχει να λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλες τις σχετικές άδειες που τυχόν απαιτούνται προκειμένου να προβεί σε κατασκευές, εγκαταστάσεις κ.λ.π. πάνω στο μίσθιο ή απαγορευθεί ή καταστεί τεχνικά αδύνατη η λειτο­υργία των προπεριγραφεισών εγκαταστάσεων στο μίσθιο.

Η λύση της σύμβασης μισθώσεως θα επέρχεται μετά την πάροδο δύο (2) μηνών από την κοινοποίηση της σχετικής καταγγελίας και εφόσον γίνει η παράδοση του ακινήτου στον εκμισθωτή. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν προκαταβληθέν μίσθωμα θα παραμένει στα χέρια του εκμισ­θωτή ως αποζημίωση και ο εκμισθωτής δεν θα έχει δικαίωμα, άλλως, παραιτείται δια του παρόντος του δικαιώματος του να αναζητήσει την κατα­βολή των μη δεδουλευμένων μισθωμάτων.

  1. Κατά τη λήξη ή τη διάλυση της μίσθωσης από υπαιτιότητα του μισθωτή, αυτός υποχρεώνεται να παραδώσει αμέσως το μίσθιο με πρωτόκολλο, σε καλή κατάσταση. Αλλιώς θα αποβληθεί βιαίως και θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο Δήμο Τρίπολης ποσό ίσο προς το 1/10 του καταβαλλομένου, κατά τη λήξη ή διάλυση της μίσθωσης, μηνιαίου μισθώματος, για κάθε μέρα παραμονής του στο μίσθιο, από την ημέρα της λήξης της μίσθωσης ή της διάλυσης της.
  2. Ο μισθωτής, είναι υποχρεωμένος από την ημέρα της προκήρυξης της νέας δημοπρασίας για την εκμίσθωση ή εκποίηση του μισθίου, να δέχεται όσους επιθυμούν να εξετάσουν το μίσθιο.
  3. Ο εγγυητής, είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον συνυπεύθυνος με τον μισθωτή, για όλες τις υποχρεώσεις του, στερούμενος του ευεργετήματος της διζήσεως και της διαιρέσεως.
  4. Ο μισθωτής θα αποβάλλεται από το μίσθιο βιαίως, κατά την ειδική διαδικασία «περί αποδόσεως μισθίου» του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τόσο για τυχόν καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος όσο και για παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους του μισθωτηρίου συμβολαίου, που όλους θα τους συνομολογήσει υποχρεωτικά ως ουσιώδεις.
  5. Κάθε παράβαση των όρων αυτής της διακήρυξης ή έστω και ενός από αυτούς, συνεπάγεται την κατάπτωση της κατατεθειμένης εγγύησης του όρου εννέα (9)  αυτής της διακήρυξης και την καταβολή στον Δήμο Τρίπολης από τον μισθωτή και τον εγγυητή του, αποζημίωσης που καθορίζεται με την δικαστική οδό.
  6. Κάθε διαφορά που θα προκύπτει από το παρόν, εφόσον δεν μπορεί να επιλυθεί με συνεννόηση, θα επιλύεται από τα Δικαστήρια Τρίπολης, στα οποία τα μέλη υπάγουν τις διαφορές τους.
  7. Η κατά τον όρο εννέα (9) χρηματική εγγύηση, επιστρέφεται ατόκως στον μισθωτή, μετά τη λήξη της μίσθωσης και την ολοσχερή εξόφληση του ενοικίου και την εκπλήρωση όλων ανεξαιρέτως των υποχρεώσεων του μισθωτή που απορρέουν από την μίσθωση.
  8. Η δημοπρασία θα είναι φανερή πλειοδοτική, ενώπιον της κατά Νόμο Επιτροπής.
  9. Η δημοπρασία θα είναι φανερή πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Τρίπολης,στη Διεύθυνση Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης (1ος όροφος, αίθουσα συσκέψεων), την 25η του μήνα Αυγούστου, του έτους 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώπιον της κατά Νόμο αρμόδιας επιτροπής.

Ώρα έναρξης αποδοχής προσφορών: 10.00 π.μ.

Ώρα λήξης αποδοχής προσφορών: 10.30 π.μ.

Στην περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άκαρπη, για οποιοδήποτε λόγο, θα επαναληφθεί μετά από δύο εβδομάδες από την αρχική δημοπρασία, την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

  1. Η έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας απόκειται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης.
  2. Παρατυπία της δημοπρασίας δεν παράγει κανένα δικαίωμα υπέρ του μισθωτή ή του πλειοδότη.
  3. Τα κηρύκεια δικαιώματα, τα τέλη και τα λοιπά έξοδα του μισθωτηρίου συμβολαίου, βαρύνουν μονομερώς αυτόν που θα αναδειχθεί τελευταίος πλειοδότης.-

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας, παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, στη Διεύθυνση Λαγοπάτη 45, τηλ 2713 600463.

 
   

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δημήτριος Παυλής

Ακριβές Αντίγραφο Τρίπολη, αυθημερόν

Με εντολή Δημάρχου

Ο Προϊστάμενος Τμήματος

Εσόδων & Δημοτικής Περιουσίας

Στέφανος Γκουτζιούλης

 

 
 

 

 

1500x500

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181