Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας: Τετάρτη 7/03 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ο αθλητικός Σύλλογος ΑΡΤΕΜΙΟΣ και ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνουν:

Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας Krav Maga και παρουσίαση του προγράμματος «STAY AWAY» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 5.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Εισηγητής του σεμιναρίου, ο Δημήτρης ΣταθάκοςTOP Instructor -Expert 2/ Υψηλόβαθμος εκπαιδευτής της IKMF-Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Krav Maga.

Το Stay Away είναι ένα πρόγραμμα που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 γυναίκες σε πάνω από 35 χώρες τα τελευταία 4 χρόνια .

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας, θα διδαχθούν μέθοδοι διαχείρισης ψυχολογικής και σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και διαχείρισης περιστατικών και επιθέσεων μέσω διαδικτύου, που μπορεί να δεχθεί μια γυναίκα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες από 12 ετών και πάνω.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :2710 232830, 6938000934

Λίγα λόγια για την χρησιμότητα σεμιναρίων γυναικείας αυτοάμυνας

 

  • Το 97% περίπου των γυναικών έχει δεχθεί τουλάχιστον 1 φορά στην ζωή τους επίθεση λεκτική ή σωματική .
  • Τα θύματα που έχουν αναφέρει το περιστατικό είναι μόνο το 10%
  • από αυτά μόνο για το 2% έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία !(Σε κλειστές κοινωνίες τα ποσοστά είναι ακόμη μικρότερα)
  • Πάνω από το 55% των επιθέσεων έγιναν από θύτες που γνώριζαν τα θύματα.
  • Οι λόγοι που συνήθως τα θύματα δεν αναφέρουν τις επιθέσεις είναι γιατί κυρίως φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν ότι αυτές προκάλεσαν τους θύτες με την συμπεριφορά   τους ή την ενδυμασία τους ,το κουτσομπολιό και ο στιγματισμός που ενδεχομένως να ακολουθήσει.
  • Μια επίθεση μπορεί να στιγματίσει την ζωή μιας γυναίκας, και να επηρεάσει την ψυχοσωματική πορεία της και εξέλιξή της ως γυναίκα, σύντροφος, επαγγελματίας αλλά και γονέας. Ιδιαίτερες είναι οι επιθέσεις που δέχονται οι νέες γυναίκες 12-16 ετών ,οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα τις στιγματίσουν για όλη τους την ζωή.
  • Τα θύματα που έχουν καταγγείλει τις επιθέσεις, μπορούν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση που δέχθηκαν. Τον τόπο , τον θύτη, την ώρα, το περιβάλλον κτλ… ακόμη και μετά από δεκαετίες.
  • Στις πιο πολλές περιπτώσεις τα θύματα αρχίζουν να παραμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση, δεν έχουν διάθεση για ζωή, για εργασία, καταλήγουν να παίρνουν ηρεμιστικά και έχουν τάσεις αυτοκαταστροφικές.

070318 Tripolh Stay away

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου