Συνάντηση της Πρέσβεως της Κούβας στην Ελλάδα κας Zelmis Maria Dominquez Cortina με το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Κούβας στην Ελλάδα κας Zelmis Maria Dominquez Cortina και του πρόξενου κ. Jose Oriol Marrero Martinez πραγματοποιήθηκε στο Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Με την Κούβα στην καρδιά» που θα φιλοξενηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο έως και τις 10 Μαρτίου 2019.

Η πρέσβης της Κούβας ενημέρωσε το Δήμαρχο Τρίπολης για όλες τις ενέργειες της χώρας της σε διεθνές επίπεδο, με βασικό στόχο την εξέλιξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με άλλες φιλικά διακείμενες χώρες, όπως η Ελλάδα.

«Ο θαυμασμός μεταξύ Ελλάδας και Κούβας είναι αμοιβαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρέσβης της Κούβας, ενώ παράλληλα ενημέρωσε το Δήμαρχο Τρίπολης «πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την συνεργασία Κούβας και Ελλάδας με πολλούς φορείς αλλά και μέσα από το Πανεπιστημιακό χώρο οι οποίες και έχουν ευοδωθεί. Η Κούβα είναι μια χώρα με πλούσιο φυσικό πλούτο και μια εξελίξιμη οικονομία..οι άνθρωποί της αγαπούν τη ζωή και συνεχίζουν να παλεύουν παρά τις δυσχέρειες που είχε η χώρα μας».

Ο δήμαρχος Τρίπολης καλωσόρισε με τη σειρά του, την Πρέσβη και τον Πρόξενο της Κούβας, τονίζοντας τα κοινά στοιχεία των δυο χωρών, ιστορικά και κοινωνικά. « Η Επανάσταση είναι στο αίμα των λαών μας. Η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε από την Τρίπολη …Το να απαντάμε σε διεθνής προκλήσεις ήταν πάντα κομμάτι της Ιστορίας μας … και την Ιστορία την τιμάμε με τον τρόπο που της αρμόζει, ενώ προετοιμαζόμαστε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με κορυφαίες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις που και εσείς θα θέλαμε να τιμήσετε με την παρουσίας σας».

Τέλος ο Πρόξενος της Κούβας αναφέρθηκε στον σκοπό της έκθεσης η ποία θα φιλοξενηθεί στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο και έχει ως στόχο να μεταφέρει σε όλους μας, την μεγάλη του αγάπη για την Κούβα. «Η κουλτούρα της, η ομορφιά της, οι άνθρωποί της είναι ο πλούτος της. Είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Είμαι σίγουρος πως όλοι να δουν μέσα από τις φωτογραφίες μου, αυτό που έχω στην καρδιά μου..την δική μου την Κούβα»

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

{gallery}presbis_koyba_paylis{/gallery}

Πολυμέσα

1500x500

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181