Τίμησε το Μητροπολίτη Αλέξανδρο για την προσφορά του ο Δήμαρχος Τρίπολης

Την Παρασκευή 30/08/2019 στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας γιόρτασε τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος.

 

 Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ακολούθησε γεύμα παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, του Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, του Ιερισσού κ. Θεόκλητος, της Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Εκεί ο απερχόμενος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής επιφύλασσε μια έκπληξη στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρο.

Ο κ Παυλής έδωσε στον Μητροπολίτη ένα τιμητικό δίπλωμα καθώς επίσης και το μετάλλιο της πόλεως της Τριπολιτσάς για την προσφορά του.

Δημήτρης Παυλής:

Έλαβα την πρωτοβουλία γιατί σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον ποιμενάρχη μας τον κ. Αλέξανδρο. Επειδή ακριβώς από την θεσμική μου θέση σε δύο μέρες παραδίδω στον καινούργιο δήμαρχο αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν θα είμαι παρών στα πράγματα.

Θα μου επιτρέψετε Σεβασμιότατε να καταχραστώ για λίγο το χρόνο σας. Νιώθοντας την ανάγκη να σας ευχαριστήσω δημοσίως και αυτό γιατί δείξατε τι σημαίνει ποιμενάρχης σε μία περιοχή. Εμένα προσωπικά με έχετε συγκινήσει με τον αγώνα τον οποίο κάνετε για την ειλικρινή συμπεριφορά σας, απέναντι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα δημόσια πράγματα του Δήμου μας και θα ήταν νομίζω παράλειψη μου να μην εκμεταλλευτώ την σημερινή μέρα, που είναι η ονομαστική σας εορτή και δημοσίως να σας ευχαριστήσω. Θα μου επιτρέψετε γιατί είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω, να σας παραδώσω ένα τιμητικό δίπλωμα καθώς επίσης και το μετάλλιο της πόλεως της Τριπολιτσάς.

Και αυτό ως ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και για αυτά τα οποία έχετε προσφέρει στον τόπο μας.

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εξώλης της ψυχής και της καρδιάς μου το δήμαρχο μας διότι επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε για να προσφέρουμε ότι μπορούσαμε καλύτερο στην πόλη μας και γι’ αυτό ήμουνα χρεωμένος την αγάπη μου που μου έδειχνε στην συνεργασία που κάναμε.

Με συγκινεί ιδιαίτερα με αυτή τη χειρονομία που έκανε σήμερα να μου δώσει αυτό το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλεως μας τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά συναισθήματά του και του εύχομαι η πορεία στο Δήμο να συνεχίζεται καθώς είναι εκλεγμένος με μία ομάδα συμπολιτών μας να συνεχίσει να βοηθάει όταν πρέπει και να ελέγχει πάλι όταν χρειάζεται τον καινούργιο δήμαρχο, ώστε τα πράγματα της πόλεως μας να βαδίσουν προς το καλό.

Γιατί εμείς οι Τριπολιτσιώτες, την πόλη μας την αγαπάμε ιδιαίτερα και αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι μια πόλης όπως όλες οι άλλες, είτε με πλούτο είτε με κόσμο πολύ. Η Τρίπολη είναι μία πόλη που είναι τιμημένη και δοξασμένη στην ιστορία και έχει να εμφανίσει και ομορφιές φυσικές και γι’ αυτό την αγαπάμε ιδιαίτερα και αφοσιώνομαιθα στην εργασία για να της προσφέρουμε ό,τι καλύτερο.

Ευχηθείτε λοιπόν Μακαριώτατε η Τριπολιτσά που ήταν ο στύλος της ελευθερίας μας να μείνει έτσι τιμημένη και δοξασμένη και πάλι να της προσφέρουμε όλη την αγάπη μας.

Ευχαριστώ Δήμαρχε μου και σου εύχομαι έτη πολλά.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 17:38

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης