Ξεκίνησε η Εβδομάδα Κινητικότητας με περίπατο «με τα μουσικής» στο κέντρο της Τρίπολης (video – pics)

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο περίπατος «με τα μουσικής» στο κέντρο της Τρίπολης με τις συνοδεία μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

 

Η έναρξη της εβδομάδας περιλάμβανε περίπατο με έναρξη μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο και συνεχίζοντας μέσα στην πόλη

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κα. Ελένη Καρούντζου μίλησε για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες του δήμου να συμμετάσχουν στις επόμενες δράσεις που θα γίνουν στην Τρίπολη.

kinitikotita2

Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας“(ΕΕΚ) έχει καθιερωθεί, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Στόχος του είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα: πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων και κοινωνικών ομάδων.

Κάθε Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα σχετικό με την βιώσιμη κινητικότητα το θέμα αυτής της φοράς είναι «Ας Περπατήσουμε όλοι Μαζί».

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου