Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019-Τρίπολη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Τρίπολης, με την συμμετοχή των πολιτών και των φορέων υλοποίησε  τις προγραμματισμένες δράσεις του στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 με θέμα

 

 

«Ας Περπατήσουμε όλοι Μαζί».

 kinitikotita1

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 Περπατήσαμε …«με τα μουσικής» στο κέντρο της πόλης, με την συνοδεία μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης έγινε η έναρξη της εβδομάδας.

kinitikotita2

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 Ποδηλατήσαμε… από το κέντρο της πόλης ως το Δημοτικό Στάδιο.

kinitikotita3

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 Ζωγραφίσαμε …με τα παιδιά των νηπιαγωγείων και κατασκευάσαμε το Χάρτη του Περιπατητή, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο.

kinitikotita4

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μιλήσαμε …για την ασφάλεια στο περπάτημα και την ποδηλασία με μαθητές και καθηγητές των σχολείων: 1ο, 8ο , 11ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης και φτιάξαμε τον οδηγό ασφαλής μετακίνησης στην πόλη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους, την κα Νικολέτας Κυρίου υποδιοικητή της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κ Γκουτζιούλη Στέφανο προέδρου του ΕΟΣ

kinitikotita6kinitikotita7

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 Πληροφορήσαμε … το κοινό για  την ασφαλή μετακίνηση με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και για τα οφέλη τους, με έναν  Ραδιοφωνικό Μαραθώνιο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

 kinitikotita8

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 Περπατήσαμε μαζί με τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας στο Ανοικτό εργαστήρι φωτογραφίας και κινηματογράφησης με θέμα «περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης»  και καταδείξαμε τις δυσκολίες …αυτού του εγχειρήματος… Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο για την συμμετοχή του και την ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

 kinitikotita9

 

            Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Κλείσαμε το δρόμο και τον δώσαμε στους πολίτες …για ένα περίπατο στον πολιτισμό...  Στο δρόμο παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου και στο ύψος του κήπου του Μουσείου πραγματοποιήθηκε  «κινηματογραφική βραδιά» με την προβολή ντοκιμαντέρ από την ταινιοθήκη της Ένωσης Αρχαιολόγων με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, φιλοξενώντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας την δράση για την Ευρωπαϊκή ημέρα Προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς

 

 kinitikotita10

 

Ο Δήμος Τρίπολης θα υλοποιεί όλη την χρονιά  δράσεις για την κινητικότητα και προσκαλεί  όλους τους πολίτες  για την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις που θα σχεδιάσουν οι ίδιοι ή οι συμπολίτες τους με την αρωγή του Δήμου.

Πληροφορίες :   Δ/νση ΚΠΠΠ την κα Μαρία Καραλέκα τηλ 2713600429

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης