Κώστας Τζιούμης: Δήμοι σαν τον δικό μας αδικούνται από τα κριτήρια των χρηματοδοτήσεων

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης και εκλογοαπολογιστικής συνάντησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) που διεξήχθη σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης μίλησε για τις προσδοκίες του ίδιου από την ΠΕΔ και την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ).

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ρόλος αυτών των οργάνων είναι να αφουγκράζονται και να θέτουν τα προβλήματα και τα θέματα των Δήμων στην Κεντρική Διοίκηση».

Στο πλαίσιο της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ ο κ. Τζιούμης είπε ότι το σημαντικότερο θέμα που αφορά και τον Δήμο Τρίπολης, το οποίο έθεσε και ο ίδιος σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, είναι η χρηματοδότηση των αγροτικών δήμων.

Όπως ανέφερε «Η χρηματοδότηση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό αλλά το λογικό είναι να γίνεται και με βάση την έκταση. Δήμοι μεγάλοι σε έκταση αλλά όχι με πολύ πληθυσμό, σαν τον δικό μας, αδικούνται γιατί πρέπει να γίνουν αγροτικοί δρόμοι και να λυθούν τα προβλήματα των οικισμών αλλά μέχρι τώρα οι χρηματοδοτήσεις γίνονται ανάλογα μόνο με τον πληθυσμό» και συνέχισε «Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης προς το υπουργείο αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι» και κατέληξε με την ευχή και την προσδοκία η ΠΕΔ και η ΚΕΔΕ να μεταφέρουν τα προβλήματα των Δήμων στην Κεντρική Διοίκηση.

 

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης