Έκθεση φωτογραφίας από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Τρίπολη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Τρίπολης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, οργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής Βίας.


Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών–μελών από χορευτικούς συλλόγους της πόλη μας, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο δια-ταξικό, δια-φυλετικό, πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών που την υφίσταται.
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στη Πλατεία Πετρινού από την Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 (ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00) και καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στα εγκαίνια τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00μ.μ., εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο άμεσα την υποστήριξη τους στον αγώνα για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη και κυρίως στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας λειτουργεί από το 2014 και αποτελεί Κοινωνική Δομή του Δήμου μας υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού. Εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας Κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΟΠΙΦ)του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.
Λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα διαμονής, διατροφής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εργασιακής συμβουλευτικής και διασύνδεσης-παραπομπής σε υπηρεσίες και φορείς.
Ο Δήμος Τρίπολης είναι αρωγός στις δράσεις αυτές και δείχνει την ευαισθητοποίηση του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Η πρόσκληση:

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών  Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης

 

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που οργανώνει  ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης,  τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ,στις 18:00μ.μ , στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Πλατεία Πετρινού , με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στόχος της έκθεσης, που περιλαμβάνει  φωτογραφίες γυναικών -μελών από χορευτικούς συλλόγους της πόλης μας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το φαινόμενο της έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας.

Η Έκθεση Φωτογραφίας  θα είναι ανοικτή  για το κοινό από την Δευτέρα 25 έως και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 (ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και  18:00-21:00).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

 

 

 

 

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181