Έκθεση φωτογραφίας από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Τρίπολη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Τρίπολης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, οργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής Βίας.


Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών–μελών από χορευτικούς συλλόγους της πόλη μας, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο δια-ταξικό, δια-φυλετικό, πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών που την υφίσταται.
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στη Πλατεία Πετρινού από την Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 (ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00) και καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στα εγκαίνια τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00μ.μ., εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο άμεσα την υποστήριξη τους στον αγώνα για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη και κυρίως στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας λειτουργεί από το 2014 και αποτελεί Κοινωνική Δομή του Δήμου μας υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού. Εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας Κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΟΠΙΦ)του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.
Λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα διαμονής, διατροφής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εργασιακής συμβουλευτικής και διασύνδεσης-παραπομπής σε υπηρεσίες και φορείς.
Ο Δήμος Τρίπολης είναι αρωγός στις δράσεις αυτές και δείχνει την ευαισθητοποίηση του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Η πρόσκληση:

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών  Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης

 

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που οργανώνει  ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης,  τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ,στις 18:00μ.μ , στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Πλατεία Πετρινού , με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στόχος της έκθεσης, που περιλαμβάνει  φωτογραφίες γυναικών -μελών από χορευτικούς συλλόγους της πόλης μας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το φαινόμενο της έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας.

Η Έκθεση Φωτογραφίας  θα είναι ανοικτή  για το κοινό από την Δευτέρα 25 έως και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 (ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και  18:00-21:00).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

 

 

 

 

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης