Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης: «Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά»

Για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης μετά το πέρας των εκδηλώσεων εορτασμού που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στην Τρίπολη.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά εορτάζουμε μια σημαντική γιορτή για τη χώρα και τιμούμε αυτούς που σχεδόν αμέσως μετά την πτώση και τη συνθηκολόγηση της Ελλάδας έγραψαν το έπος της Εθνικής Αντίστασης που είχε αντίκτυπο και στην ευρύτερη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας: «Η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχει ο ελληνικός λαός όταν λειτουργεί ενωμένος βάζοντας στην άκρη ιδεολογικές διαφορές και ό,τι μπορεί να μας χωρίζει».

Ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι ειδικά τη σημερινή εποχή που ζούμε σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου και με την αποθράσυνση της Τουρκίας είναι σημαντικό ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος γιατί έτσι αντιμετώπισε όλους τους κινδύνους ενώ διχασμένος υπέστη καταστροφές.


Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά και δείχνει ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης