Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης (video)

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για την επόμενη χρονιά μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης.

 

Αρχικά ο κ. Τζιούμης μίλησε επί της διαδικασίας, ότι, δηλαδή, υπάρχει μια πρόταση τεχνικού προγράμματος που έρχεται στην επιτροπή διαβούλευσης από τη δημοτική αρχή, συζητιέται και η επιτροπή γνωμοδοτεί πάνω στο πρόγραμμα αυτό. Οι πρόεδροι των χωριών σε αυτή τη διαδικασία είναι παρατηρητές.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης το τεχνικό πρόγραμμα φτιάχτηκε σε συνεννόηση με τους προέδρους των χωριών, που θέσανε τα αιτήματά τους και τους ζητήθηκε να γίνει μία ιεράρχηση αυτών καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «Τεχνικό πρόγραμμα είναι τι έργα μπορούμε να κάνουμε με τα λεφτά που έχουμε, όχι τι έργα πρέπει να γίνουν στο Δήμο. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες και χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

Το πρόγραμμα φτιάχνεται με τα χρήματα που έχουμε τη δεδομένη στιγμή.» και συμπλήρωσε ότι αν σε δύο μήνες βρεθούν κάποια νέα προγράμματα και υπάρξει καινούργια χρηματοδότηση θα προστεθεί τότε αλλά δεν μπορούν να υπολογίζονται αυτά τα χρήματα εκ των προτέρων. Συνεχίζοντας ο κ. Τζιούμης είπε ότι όσον αφορά τα έργα υπάρχει μία συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε η προηγούμενη αρχή, γιατί όπως επεσήμανε «Εμείς δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε και έτσι θα κάνουμε πάντα». Κατέληξε δε λέγοντας πως ό,τι χρήματα υπήρχαν διατέθηκαν για να γίνουν έργα και στα χωριά και στην πόλη ομοιόμορφα.


Εξηγώντας το νέο τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι φέτος δεν ονοματίζονται ένα προς ένα τα μικρά έργα αλλά ενοποιούνται όλα τα έργα σε κάθε δημοτική ενότητα προκειμένου να βγει μια μεγάλη δημοπρασία και να έχουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις και καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό τον λόγο και δεν γράφονται τα έργα χωριστά, αλλά τι θα γίνει σε κάθε δημοτική ενότητα και όταν θα γίνει δημοπρασία, θα γίνει διαχωρισμός σε συνεργασία με τους προέδρους για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε χωριό. Γι’ αυτό το λόγο είπε ο κ. Τζιούμης οι πρόεδροι εξέφρασαν ανησυχία, γιατί δεν φαίνεται στο τεχνικό πρόγραμμα τι θα γίνει σε κάθε χωριό αλλά ανά δημοτική ενότητα και μετά θα μοιραστεί στο κάθε χωριό το κάθε έργο.


Όσον αφορά μία εναλλακτική πρόταση τεχνικού προγράμματος ο Δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρξαν διαφορετικές προτάσεις στην επιτροπή ή κάποια εναλλακτική πρόταση και συνέχισε λέγοντας πως αν κατατεθούν κάποιες προτάσεις μέχρι τη Δευτέρα θα τις συζητήσουν. Είναι γεγονός, είπε ο κ. Τζιούμης, ότι σύμφωνα με το νόμο δίνεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε παράταξη της μειοψηφίας να έχει μία εναλλακτική πρόταση και να προχωρήσει η πρόταση αυτή με συναίνεση, όμως η συναίνεση δεν είναι κάτι που επιβάλλει ο νόμος. Και συνέχισε λέγοντας ότι κάθε νέα δημοτική αρχή, έχει συντάξει ένα τεχνικό πρόγραμμα που θέλει να ακολουθήσει και να κριθεί γι’ αυτό από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιούμης τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν στοιχεία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τα οποία δεν τους αρνήθηκαν και χαρακτήρισε προσχηματικό το ότι ενώ ξέρουν ότι θα γίνει η επιτροπή διαβούλευσης διαμαρτύρονται ότι δεν τους στάλθηκαν τα στοιχεία. Έχουν πρόσβαση και θα μπορούσαν να έχουν πάρει τα στοιχεία, είπε ο κ. Τζιούμης, ή έστω θα μπορούσαν να κάνουν προτάσεις στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. Καταλήγοντας υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει την πίστωση του χρόνου από τον κόσμο και θα πρέπει να κριθεί πολιτικά στο πρώτο της τεχνικό πρόγραμμα από τον κόσμο αλλά αν ψηφιστεί κάποιο άλλο θα το ακολουθήσει.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:58

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης