Υπογραφή έργου τηλεδιαχείρισης της ΔΕΥΑΤ από το Δήμαρχο Τρίπολης (video - pics) Κύριο

 Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης για την υπογραφή της σύμβασης τηλεδιαχείρισης του νερού της ΔΕΥΑΤ σε όλο το Δήμο με την ανάδοχο εταιρεία.

 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και περιλαμβάνει εγκατάσταση συστημάτων ώστε να γίνεται τηλεδιαχείριση και έλεγχος πιθανών διαρροών του δικτύου και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να επεμβαίνει άμεσα σε φανερές ή και αφανείς βλάβες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος σκοπός του έργου είναι ο γρήγορος εντοπισμός και η αντιμετώπιση των βλαβών που μπορεί να υπάρξουν στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το νερό από πιθανές απώλειες αφού μπορούν να εντοπιστούν διαρροές που μπορεί και μην είναι εμφανείς (να είναι υπόγειες). Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τζιούμης το έργο εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα νερού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το νερό μέχρι σήμερα δεν είναι ποιοτικό. Αντιθέτως η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή αφού γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τη αρμόδια υπηρεσία, τη ΔΕΥΑΤ.

Το έργο εξασφαλίζει και με σύγχρονα μέσα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ανάδοχο εταιρεία και ευχήθηκε το έργο να ολοκληρωθεί στο διάστημα των 15 μηνών όπως είναι δεσμευμένη η εταιρεία η οποία θα έχει στη συνέχεια και έναν χρόνο εποπτείας της λειτουργίας του δικτύου μέχρι να υπάρξει η ανάλογη εκπαίδευση και να παραδοθεί πλήρως η λειτουργία στη ΔΕΥΑΤ προς όφελος των πολιτών.


Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας (Χωροτεχνική) κ. Λουκάς Γκικάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του Δημάρχου σχετικά με το έργο που θα γίνει με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πέρα από τα οφέλη που ανέφερε ο Δήμαρχος, με το έργο αυτό θα υπάρχει οικονομία στο ρεύμα για την ΔΕΥΑΤ αλλά και ο έλεγχος και άμεσος εντοπισμός διαρροών θα εξοικονομεί πόρους, κάτι που επιθυμεί και η Ε.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το έργο.


Τέλος, ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως μία απώλεια νερού μπορεί να μην είναι εμφανής αφού μπορεί η διαρροή του νερού να μην φαίνεται στην επιφάνεια αλλά με την τηλεδιαχείριση γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος της ποσότητας νερού και της απώλειάς του, ενώ ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ηλεκτρονικό υδρόμετρο που αφορά τον καταναλωτή αλλά το δίκτυο της ΔΕΥΑΤ από τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές μέχρι την πόλη.

 

  

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:20

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης