Συνάντηση του Δημάρχου Τρίπολης με φορείς και προέδρους στο Λεβιδι για το 2021 (video - pics)

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη επέτειο των διακοσάχρονων από την εθνεγερσία του 1821, εκπονεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Τρίπολη 2021».

Σύσκεψη με όλους τους Προέδρους κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου, στο πρώην Δημαρχείο Λεβιδίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020.


Εκεί παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Κώστας Τζιουμής, οι αντιδήμαρχοι κα Καρουντζου, κ Λαγός, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ Χατζόπουλος, ο υπεύθυνος για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό «Τρίπολη 2021»  κ. Γιώργος Πραχαλιάς.

Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των χωριών της Δημοτικής ενότητας Λεβιδίου αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Μετά από μια αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού του επιχειρησιακού Σχέδιου «Τρίπολη 2021» από τον κ Τζιούμη και τον κ Πραχαλιά ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεών σχετικά με της προετοιμασίας για την επερχόμενη επέτειο των διακοσάχρονων από την εθνεγερσία του 1821.

Συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τοπικούς φορείς για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση επανάστασης.

Αποτελεί,όπως είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, την πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν όλες οι δημοτικές ενότητες, έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής προς τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους συλλόγων κάθε περιοχής ενώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και στην Αθήνα με συλλόγους ενοτήτων που δραστηριοποιούνται εκεί. Όπως είπε ο κ. Τζιούμης έχει γίνει μια προετοιμασία με ένα αρχικό σχέδιο για το 2021 από τον Δήμο Τρίπολης,αλλά αυτές οι συναντήσεις γίνονται για να ακουστούν προτάσεις και απόψεις των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων και να ενταχθούν στον γενικότερο προγραμματισμό. Σκοπός του Δήμου, είπε ο Δήμαρχος,είναι οι εκδηλώσεις να γίνουν σχεδόν σε όλα τα χωριά (ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν σχέση με την Επανάσταση) και επειδή ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο για εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2021 χρειάζεται η βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων. Στη συνέχεια ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις για το 2021 θα είναι λαμπρές, αλλά στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι με ευκαιρία το 2021να γίνουν κάποιες υποδομές που θα μείνουν στο Δήμο και συνέχισε: «Μιλάμε για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που γίνεται για το 2021 αλλά επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια».  

Αναλύοντας την πρόταση που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι βασίζεται στη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών με σκοπό ο Δήμος Τρίπολης να επανατοποθετηθεί σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και να μπει πάλι η Τρίπολη στο χάρτη όχι μόνο για ό,τιέγινε στο παρελθόν αλλά και για ό,τι θα γίνει στο μέλλον. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της πρότασης όπως αναλύθηκε από τον ίδιο βασίζεται σε τέσσερα επίπεδα: τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές, που αφορά τις σχέσεις του Δήμου Τρίπολης με άλλες πόλεις άλλων χωρών, και έχει 3 άξονες. Ο ένας είναι οι επετειακές εκδηλώσεις το 2021 που αφορούν την Τρίπολη και περιλαμβάνει την περίοδο από τηνΤουρκοκρατία το 1453 φτάνοντας μέχρι σήμερα, οδεύτερος άξονας είναι η αναβάθμιση της επωνυμίας της πόλης (rebranding), ο επαναπροσδιορισμός, δηλαδή, της επωνυμίας της πόλης μέσα από τη διαχείριση της ιστορικής μνήμης και ο τρίτος άξονας είναι η επανατοποθέτηση της πόλης σε συνεργασία με δίκτυα με άλλες πόλεις, φορείς και οργανώσεις είτε εθνικές είτε ακόμα και διεθνείς. Καταλήγοντας ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις του Δήμου αλλά αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να ακούσει τις τοπικές κοινότητες και τους συλλόγους. 

Παίρνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καρούντζου επεσήμανε ότι όλοι έχουμε σκέψεις,προτάσεις και απόψεις ενώ υπάρχουν και αρκετές προτάσεις που ο Δήμος θα τις λάβει σοβαρά υπόψη. 

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Πραχαλιάς (στρατιωτικός και ιστορικός που ασχολήθηκε με το 1821) που είναι ο σύμβουλος του Δημάρχου και επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδιασμού για το 2021, ο οποίος τόνισε τη δυσκολία του εγχειρήματος. Ο κ. Πραχαλιάςεπεσήμανε ότι στόχος δεν είναι μόνο να γιορτάσουμε την εθνική μνήμη αλλά μέσα από τη διαχείριση της ιστορικής μνήμης να επαναπροσδιορίσουμε την πόλη, ως Δήμο Τρίπολης με τις 8 δημοτικές ενότητες. Οι επετειακές εκδηλώσεις είπε ο κ .Πραχαλιάς θα καλύψουν την περίοδο από την αρχή της Τουρκοκρατίας έως το 1834 που ολοκληρώθηκαν τα γεγονότα της εθνεγερσίας στην Τρίπολη. Αυτοδικαίως η Τρίπολη θα διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στις εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο,όπως ανέφερε ο κ. Πραχαλιάς και θα την κερδίσει με αυτό που θα παρουσιάσει, αφού η επανάσταση ξεκίνησε, διεξήχθη και ολοκληρώθηκε στα χώματα του Δήμου Τρίπολης. Κατέληξε λέγοντας ότι είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα Τρίπολη 2021 όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαβούλευση αλλά και τις γνώσεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων. 

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 12:32

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης