Ο Δήμος Τρίπολης και ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης τιμούν τον Ιωάννη Γιαννόπουλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Τρίπολης, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δ. Τρίπολης και ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνηςσας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το μεγάλο οπτικοακουστικό δρώμενο, αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου

,πρώτου διδασκάλου και ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού σχολείου στην Αμερική το 1760 με τίτλο:«Ένας μεγάλος Αρκάς, ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, μετά από 250 χρόνια, ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική, έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο, έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία». 

Το δρώμενο διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Ταλαγάνηο οποίος έχει φιλοτεχνήσει την προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίαςαποτελεί δε την εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τηνΕλληνική Επανάστασητου 1821.

Η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη,την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00.

Το πέρας της προσέλευσης θα είναι αυστηρά μέχρι τις 18:45, οπότε και θα κλείσουν οι πόρτες χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στο κτήριο.

Στο δρώμενο συμμετέχουν:

• Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (Μουσικά Σύνολα Βυζαντινής Παραδοσιακής Χορωδίας με τη Δ/ντριατων Μουσικών Συνόλων κ. Αθανασοπούλου Χριστίνα και συνοδεία Ευρωπαϊκών Κρουστών από την καθηγήτρια κ. Τσακιρίδου Κυριακή)
• Η Χορωδία Ορφέας 
• Η κ. Γιώτα Βέη στην ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών
• Ο κ. Σιακωτός Βασίλης(ιστορικός) 
• Οι Χορευτικοί Σύλλογοι Τρίπολης: Λύκειο των Ελληνίδων (παράρτημα Τρίπολης)«Αρκαδιανή»,Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Λαογραφική Εστία Τρίπολης (που ντύνει τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου) 
• Ο Σύλλογος Καλαμάτας «Ελληνομνήμονες» 
• Ο «Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων» Πάτρας
• Η συγγραφέας Δέσποινα Μπλαστροπούλουστην ανάγνωση κειμένων
• Το Πολεμικό Μουσείο (παράρτημα Τρίπολης) με την παραχώρηση σπάνιου φωτογραφικού υλικού για τις ανάγκες της εκδήλωσης
• Το 1ο & 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

Την παραγωγή και επιμέλεια του οπτικού υλικούτης εκδήλωσης έχει ο Αρκάς κινηματογραφιστής κ. Γεράσιμος Βάκρος.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη, η οποία θα εκπροσωπήσει και όλα τα ομογενειακά Σωματεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι η μνήμη του ΙωάννηΓιαννόπουλου θα τιμηθεί και στις ΗΠΑ, στον Άγιο Αυγουστίνο στη Φλόριντα το Μάρτιο του 2020, όπου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια και η τοποθέτηση της προτομής του μεγάλου αυτού  ΈλληναΜοραϊτη στο σχολείο που ο ίδιος ίδρυσε και το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο από το Αμερικανικό κράτος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:14

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181