Κώστας Τζιουμης: Στο πρόσωπο του Ιωάννη Γιαννόπουλου τιμούμε τους Αρκάδες της διασποράς (video - pics)

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Με την σημερινή εκδήλωση τιμούμε στο πρόσωπο του Ιωάννη Γιαννόπουλου τους Αρκάδες της διασποράς και τον Έλληνα δάσκαλο που σε δύσκολα χρόνια διέδωσε την ελληνική παιδεία στα πέρατα του κόσμου, δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον καλλιτέχνη κ. Δημήτρη Ταλαγάνη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σήμερα 22 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου, ενός Αρκά που μετανάστευσε στην Αμερική και το 1760 ίδρυσε το πρώτο Ελληνικό σχολείο στην Αμερική. Είναι σημαντικό, τόνισε ο Δήμαρχος, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Επανάσταση προετοιμάστηκε από τη διάδοση της ελληνικής παιδείας.

Τιμώντας λοιπόν τον άνθρωπο που ίδρυσε το πρώτο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας, είπε ο κ. Τζιούμης, τιμούμε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση, γι’ αυτό και η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις μέσα στο 2020 με κορύφωση αυτών το 2021.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 22:29

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης