Κώστας Τζιουμης: Στο πρόσωπο του Ιωάννη Γιαννόπουλου τιμούμε τους Αρκάδες της διασποράς (video - pics)

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Με την σημερινή εκδήλωση τιμούμε στο πρόσωπο του Ιωάννη Γιαννόπουλου τους Αρκάδες της διασποράς και τον Έλληνα δάσκαλο που σε δύσκολα χρόνια διέδωσε την ελληνική παιδεία στα πέρατα του κόσμου, δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον καλλιτέχνη κ. Δημήτρη Ταλαγάνη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σήμερα 22 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου, ενός Αρκά που μετανάστευσε στην Αμερική και το 1760 ίδρυσε το πρώτο Ελληνικό σχολείο στην Αμερική. Είναι σημαντικό, τόνισε ο Δήμαρχος, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Επανάσταση προετοιμάστηκε από τη διάδοση της ελληνικής παιδείας.

Τιμώντας λοιπόν τον άνθρωπο που ίδρυσε το πρώτο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας, είπε ο κ. Τζιούμης, τιμούμε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση, γι’ αυτό και η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις μέσα στο 2020 με κορύφωση αυτών το 2021.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 22:29

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181