Στη Νεστάνη συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Τρίπολης με προέδρους και φορείς για το 2021 (video - pics)

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη επέτειο των διακοσάχρονων από την εθνεγερσία του 1821, εκπονεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Τρίπολη 2021». Γι' αυτό το λόγο, πραγματοποίησε σύσκεψη, την Πέμπτη το βράδυ, με όλους τους Προέδρους κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας, στο πρώην Δημαρχείο.

 

Εκεί παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Κώστας Τζιούμης, η αντιδήμαρχος κα Ελένη Καρούντζου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος και ο υπεύθυνος για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό «Τρίπολη 2021», κ. Γιώργος Πραχαλιάς, ενώ το παρών έδωσαν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των χωριών της Δημοτικής ενότητας Μαντινείας, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης ανέφερε ότι αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής προς τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους συλλόγων κάθε περιοχής ενώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και στην Αθήνα με συλλόγους ενοτήτων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης έχει γίνει μια προετοιμασία με ένα αρχικό σχέδιο για το 2021 από τον Δήμο Τρίπολης,αλλά αυτές οι συναντήσεις γίνονται για να ακουστούν προτάσεις και απόψεις των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων και να ενταχθούν στον γενικότερο προγραμματισμό. Σκοπός του Δήμου, είπε ο Δήμαρχος,είναι οι εκδηλώσεις να γίνουν σχεδόν σε όλα τα χωριά (ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν σχέση με την Επανάσταση) και επειδή ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο για εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2021 χρειάζεται η βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις για το 2021 θα είναι λαμπρές, αλλά στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι με ευκαιρία το 2021 να γίνουν κάποιες υποδομές που θα μείνουν στο Δήμο και συνέχισε: «Μιλάμε για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που γίνεται για το 2021 αλλά επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια».

Αναλύοντας την πρόταση που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι βασίζεται στη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών με σκοπό ο Δήμος Τρίπολης να επανατοποθετηθεί σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και να μπει πάλι η Τρίπολη στο χάρτη όχι μόνο για ό,τι έγινε στο παρελθόν αλλά και για ό,τι θα γίνει στο μέλλον. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της πρότασης όπως αναλύθηκε από τον ίδιο βασίζεται σε τέσσερα επίπεδα: τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές, που αφορά τις σχέσεις του Δήμου Τρίπολης με άλλες πόλεις άλλων χωρών, και έχει 3 άξονες.

Ο ένας είναι οι επετειακές εκδηλώσεις το 2021 που αφορούν την Τρίπολη και περιλαμβάνει την περίοδο από την Τουρκοκρατία το 1453 φτάνοντας μέχρι σήμερα, ο δεύτερος άξονας είναι η αναβάθμιση της επωνυμίας της πόλης (rebranding), ο επαναπροσδιορισμός, δηλαδή, της επωνυμίας της πόλης μέσα από τη διαχείριση της ιστορικής μνήμης και ο τρίτος άξονας είναι η επανατοποθέτηση της πόλης σε συνεργασία με δίκτυα με άλλες πόλεις, φορείς και οργανώσεις είτε εθνικές είτε ακόμα και διεθνείς.

Καταλήγοντας ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις του Δήμου αλλά αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να ακούσει τις τοπικές κοινότητες και τους συλλόγους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν, για να μπορέσει ο Δήμος Τρίπολης να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 10:22

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης