Κώστας Τζιούμης: «Eνα μακρύ ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα» (video)

Στη Δημοτική Ενότητα Κορυθίου και συγκεκριμένα στο Στενό συνεχίστηκε στις 28/1 η διαβούλευση και οι επαφές,  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμη, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, κ. Ε. Καρούντζου, και του υπεύθυνου του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Τρίπολη 2021» κ. Γ.Πραχαλιά, με τοπικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους. 

 

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει νόημα να καταγραφεί οτιδήποτε έχει σχέση με το 1821 από ένα τοπικό τραγούδι, μια ιστορία ή ένας χώρος, ένα χάλασμα ή μια μάντρα.

Σκοπός του επιχειρησιακού σχεδιασμού είπε ο κ. Τζιούμης είναι ό,τι έχει κάθε χωριό και σχετίζεται με το 1821 να αναδειχτεί είτε άμεσα είτε σε βάθος χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει το πρώτο βήμα είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, που είναι η καταγραφή, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα μακρύ ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα». 

Συνέχισε λέγοντας πως με την καταγραφή μπορεί να γίνει η ένταξη σε έναν συνολικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια είτε για το ιστορικό κομμάτι είτε για το κομμάτι των μνημείων και γι’ αυτό ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο και την Αρχιτεκτονική Σχολή της Αθήνας εκπρόσωποι των οποίων θα έρθουν στην Τρίπολη τις επόμενες μέρες. Επίσης τόνισε ότι είναι ευκαιρία το ΄21 να υπάρξουν και κάποιες χρηματοδοτήσεις. 

Όσον αφορά το θέμα της ανάδειξης και τηναναβάθμιση των ονομάτων της περιοχής, που αποτελεί ένας από τους άξονες του σχεδιασμού, ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν δίκτυα και να δημιουργηθούν διασυνδέσεις  με άλλες περιοχές και αυτό μπορεί να γίνει με ιστορικά παραδείγματα όπως για παράδειγμα η δικτύωση με περιοχές όπου μετείχαν Αρκάδες στο Μακεδονικό Αγώνα. Αυτό θα έχει συνέπεια και στην ανάδειξη περιοχών αλλά ακόμα και στην τουριστική αναβάθμιση. 

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον στη συζήτηση ήταν έντονη (αναδείχθηκαν ήδη 4-5 άγνωστα ιστορικά σημεία και θέματα) και δόθηκε η υπόσχεση και η πρόθεση να βοηθήσουν όλοι με όποιο τρόπο μπορούν.

 

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 12:36

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης