Κ.Τζιούμης: «Θα βοηθήσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τους Βορειοηπειρώτες» (video - pics)

Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Τρίπολη ο Δήμαρχος του Δήμου Φοινίκης της Αλβανίας κ. Χριστάκης Κίτσιος, ενός από τους δύο δήμους της γειτονικής χώρας όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων τους είναι Βορειοηπειρώτες. 

 Καλωσορίζοντάς τον ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η φιλοξενία ενός δημάρχου Βορειοηπειρωτών. Όπως είπε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο Δήμο Φοινίκης ξεπερνούν τις αρμοδιότητες ενός Δήμου ακόμα και της Περιφέρειας και είναι κυρίως θέματα της Ελληνικής Πολιτείας.

 

Το μείζον πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Τζιούμης,είναι η μείωση των κατοίκων και κυρίως των νέων, κάτι που εκμεταλλεύεται το κράτος της Αλβανίας και πρέπει η Πολιτεία και η ελληνική εξωτερική πολιτική να στηρίξει την εθνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου. 

Ο Δήμος Τρίπολης, συνέχισε ο Δήμαρχος, φιλοξενεί σημαντικό αριθμό βορειοηπειρωτών που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ και έχουν ανάγκες καθώς έχουν αφήσει τις περιουσίες τους ή συγγενείς τους στις περιοχές εκείνες και αναγνωρίζοντας τα προβλήματά τους θέλει να βοηθήσει. 
Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, εξετάζουμε το θέμα της αδελφοποίησης και σημείωσε ότι θα το θέσει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να δούμε τί δυνατότητες βοήθειας υπάρχουν, όπως για παράδειγμαυλικό για τα σχολεία ή κάτι που ο δήμος δεν το χρησιμοποιεί και, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνουν οι νόμοι, να βοηθήσουμε την περιοχή. 
Κλείνοντας ο κ. Τζιούμης είπε ότι και οι δύο Δήμαρχοι ξεκινάνε μια νέα θητεία, καθώς και ο Δήμαρχος Φοινίκης είναι νεοεκλεγείς, κατά την οποία θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν τις σχέσεις του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Φοινίκης, των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, και τόνισε ότι ως Δήμος Τρίπολης θα τους στηρίξουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

 

 

 

 

tzioymis finikis dimarxos 1

tzioymis finikis dimarxos 2

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 19:07

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης