Κ.Τζιούμης: «Ο Δήμος έχει πολλά ιστορικά και εμβληματικά μέρη για το 1821 που μπορούμε να αναδείξουμε» (video - pics)

Με έντονο ενδιαφέρον και πολλές προτάσεις συνεχίστηκαν οι επαφές του Δήμου Τρίπολης για το επιχειρησιακό σχέδιο «Τρίπολη 2021» με εκπροσώπους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Σκιρίτιδας. 

 Ο κ. Πραχαλιάς παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο ενώ τόνισε ότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση να οργανώσουμε επετειακές εκδηλώσεις αλλά με μέτρο χωρίς υπερπαραγωγές και υπερβολές. Σκοπός και φιλοδοξία είπε κλείνοντας ο κ.Πραχαλιάς είναι να γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά.

Ο κ. Κ. Τζιούμης, με τη σειρά του, είπε ότι στόχος του Δήμου με βάση τον εορτασμό είναι να αποτελέσει το επιχειρησιακό σχέδιο ευκαιρία για να δημιουργηθούν υποδομές στη περιοχή για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα τη δεκαετία.
Όπως τόνισε, δεν είπαμε και δεν θα πούμε ότι όλα θα γίνουν μέχρι το 2021, αλλά θεωρούμε ότι το 2021 πέρα από τις εκδηλώσεις θα πρέπει να μείνουν υποδομές, κληρονομιά στο Δήμο. Το σχέδιο του «Τρίπολη 2021» έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, αν και θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα, είπε ο κ. Τζιούμης, καιμάλιστα το σκεπτικό που υπάρχει σε αυτό είναι ίδιο με αυτό του «Ελλάδα 2021».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές με το «Ελλάδα 2021» που ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο με το μέλος του πενταμελούς συμβουλίου κ. Μυλωνάκη και συνεχίστηκαν με την επίσκεψη του κ.Κοντογιάννη (επίσης μέλος του συμβουλίου) στην Τρίπολη την προηγούμενη εβδομάδα όπου διαπιστώθηκε και η ταύτιση με αυτά που ετοιμάζει ο Δήμος και ότι το σχέδιο συμβαδίζει και με αυτά που ετοιμάζει η Πολιτεία. Αυτό που χρειάζεται, συνέχισε ο Δήμαρχος, είναι η συνεργασία των φορέων και των πολιτών  ούτως ώστε να δούμε τί είναι σπουδαίο για κάθε περιοχή και σιγά σιγά να γίνει δουλειά πάνω σε αυτό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Στόχος είναι να αναδείξουμε κάθε μέρος του Δήμου και ευτυχώς ο Δήμος έχει πολλά ιστορικά και εμβληματικά μέρη για το 1821». 
Ο Δήμαρχος έκλεισε λέγοντας ότι ήδη μεγάλοι χορηγοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό του Δήμου αλλά αυτό που έχει σημασία είναι σε κάθε συνάντηση να γίνεται ένα βήμα μπροστά. 

Στη συνέχεια πήραν πολλοί το λόγο κάνοντας προτάσεις και μιλώντας για ιστορικά στοιχεία ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία στο μήλο Πιλαφά που έχει ονομασία προέλευσης όπως και στο δάσος της Σκιρίτιδας που ουσιαστικά αποτελούν χαρακτηριστικά της περιοχής και που, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, έχουν μεγάλη σημασία γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής της περιοχής το οποίο πρέπει να αναδειχθεί.  Αυτό θέλει και η επιτροπή του «Ελλάδα 2021» που μιλάει για επανατοποθέτηση της χώρας και για νέα Ελλάδα, είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:26

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης