Αντώνης Τσαγκαρέλης: Τί συμβαίνει σχετικά με τα τέλη κοινοχρήστων χώρων (video)

Συνέντευξη τύπου για να ενημερώσει για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης κ. Αντώνης Τσαγκαρέλης.

 

Όπως είπε ο ίδιος αφορμή υπήρξε η αλλαγή στο ύψος των τελών που δημιούργησε κάποιες παρανοήσεις. Παρουσιάζοντας κάποια στοιχεία ο κ. Τσαγκαρέλης στάθηκε στη διαδικασία της ρύθμισης που ίσχυε μέχρι το τέλος του χρόνου και στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις. Στη ρύθμιση αυτή για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Όπως είπε υπήρξε σχετική ανταπόκριση αλλά αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι υπήρχαν επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν πλήρωναν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αλλά ούτε και το 5/1000 που πρέπει να πληρώνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για πρώτη φορά , είπε ο κ. Τσαγκαρέλης, υπήρξε επαφή με το Επιμελητήριο και πάρθηκαν οι λίστες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.


Όσον αφορά το τέλος κοινοχρήστων χώρων ο κ. Τσαγκαρέλης επεσήμανε ότι πολλοί στέκονται στα 55€ σε σχέση με τα 35€ που ίσχυαν μέχρι τώρα. Δεν έχουν διαβάσει όμως, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, ότι οι διαδικασίες για άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων είναι ίδιες και μάλιστα αν κάποιες επιχειρήσεις είναι συνεπείς απέναντι στο Δήμο, ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση, θα υπάρχει 50% έκπτωση κάτι που σημαίνει ότι το ποσό διαμορφώνεται στα 27,5€ το οποίο σαφώς αποτελεί μείωση.

Γι’ αυτό το λόγο δίνονται οι διευκρινήσεις, είπε ο Αντιδήμαρχος, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και εάν έρθουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να κάνουν τη ρύθμιση, θα γίνει και η έκπτωση. Τέλος ο κ. Τσαγκαρέλης ανέφερε ότι αντίστοιχη μείωση ισχύει και για τα περίπτερα.


Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Τσαγκαρέλης είπε ότι ο Δήμος δεν έχει στοιχεία για οφειλές των επιχειρήσεων και στηρίζεται στους επιχειρηματίες, ενώ η βεβαίωση για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων μπορεί να γίνει μόνο με έλεγχο από αντίστοιχα συνεργεία.
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθούν τα πρόστιμα για ηχορύπανση γιατί υπάρχει μεν κατανόηση προς τους πολίτες αλλά το θέμα είναι να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις και επιπλέον να εισπραχθούν τα πρόστιμα τα οποία εάν είναι υπέρογκα δεν καταβάλλονται. Σκοπός, όπως είπε, είναι να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του Δήμου.


Τέλος, ο κ. Τσαγκαρέλης ενημέρωσε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει ο Δήμος να διαβεβαιώσει τα πρόσθετα τετραγωνικά για το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) που πληρώνεται με τους λογαριασμούς και πρόσθεσε ότι αν και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει παράταση, καλό είναι οι πολίτες να ενημερωθούν και να δηλώσουν τα πρόσθετα τετραγωνικά γιατί στο τέλος θα γίνουν διασταυρώσεις λογαριασμών με το Ε9 και τα στοιχεία των Δήμων.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 15:59

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης