Συνεργασία Δήμου Τρίπολης με εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου για το 2021

Στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου συνεχίστηκαν οι συναντήσεις αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής με τοπικούς φορείς για τη διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο «Τρίπολη 2021». 

 

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Τζιούμης ενημέρωσε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων για το Δήμο Τρίπολης με αφετηρία το 2021 και για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Όλα τα σχέδια βέβαια, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν μπορούν να προχωρήσουν αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη συμμετοχή από τους κατοίκουςκαι επίσης κανείς ιστορικός δεν μπορεί να ξέρει και να καταγράψει όσα ξέρουν οι ντόπιοι. Ακόμα τόνισε ότι έχουν σημασία ακόμα και οι θρύλοι και οι φήμες και γι'αυτό πρέπει να καταγραφούν τα πάντα και με μια ιεράρχηση να αναδειχθούν. 
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τζιούμης επεσήμανε ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από μία απλή αναπαράσταση, ένα δρώμενο, γιατί πλέον χρησιμοποιείται ευρύτατα από τη νεολαία ενώ μπορεί να καταγράψει ή να αναπαραστήσει το οτιδήποτε. 

Στη συζήτηση έγινε φανερό το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ενώ μεταξύ άλλων έγινε και αναφορά στην καταγραφή δημοτικών τραγουδιών.


Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 14:30

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης