Η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης | Κ. Τζιούμης: "Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τον Πολιτισμό στο σπίτι κάθε συνδημότη" Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση την οποία οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, την Δευτέρα 18/5/2020, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και είχε θέμα “Η Ελληνίδα μητέρα και ο ρόλος της στην σύγχρονη κοινωνία”.

Η συνάντηση μεταδόθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν, εξαιτίας της πανδημίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με το τραγούδι «Της μάνας η καρδιά» που ερμήνευσε η Βάνα Αγγελοπούλου, ενώ στο πιάνο ήταν η Μάτα Κοτσιώνη.

 

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, από το βήμα της εκδήλωσης, τόνισε ότι «στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, η δημοτική αρχή της Τρίπολης στηρίζει τον πολιτισμό του τόπου μας και τους ανθρώπους της. Ο Πολιτισμός αποτελεί δύναμη, ενέργεια και προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιθυμούμε να διοχετεύσουμε μέσα από πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε, είτε διαδικτυακά, είτε με μικρές ομάδες, προσαρμοζόμενες στις ανάγκες αυτής της περιόδου. Δίνουμε το χέρι σε όλους τους δημότες μας, ακούμε όλες τις προτάσεις. Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις μας, με αφιέρωμα στη μορφή της Μητέρας, με τους πολλαπλούς ρόλους της».

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, είπε –σε μια σύντομη τοποθέτηση- ότι ο «Δήμος Τρίπολης προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν οι συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον.

Η Μητέρα έχει χιλιοτραγουδιστεί, έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες, έχουν αποτυπώσει τις απόψεις τους φιλόσοφοι και ιστορικοί.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, η γυναίκα, πέρα από το ρόλο της μητέρας, έχει αναλάβει το ρόλο της εργαζόμενης, της επιστήμονος, της συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα, της φροντίδας του σπιτιού. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθει σε όλους αυτούς τους ρόλους και τον αγώνα που δίνει καθημερινά κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Οι δύο κυρίες που έχουμε σήμερα στην εκδήλωση μας είναι γνωστές και στην τοπική κοινωνία, καταξιωμένες επιστήμονςκαι τις ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ευχαριστώ και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, που μεταδίδει την εκδήλωση διαδικτυακά και πάντα πρωτοπορεί, κάνοντας μας υπερήφανους.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε τον Πολιτισμό στο σπίτι κάθε συνδημότη και ευελπιστούμε ότι αυτή η υγειονομική κρίση θα περάσει σύντομα και θα μπορέσουμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις δια ζώσης και ειδικά για το 2020 θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική μας Ανεξαρτησία».

 

Η Παιδίατρος Βασιλική Παπαντώνη είπε ότι στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για τη Μητέρα, έχουν την ίδια ρίζα. «Αποτελεί την πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Βρίσκεται εκεί, όποτε τη χρειαζόμαστε. Η Μητέρα ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστή για όλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Χειρουργός Βάσια Ψυχογιού-Σαραντοπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι «όταν μου έγινε πρόσκληση για την εκδήλωση αυτή, αμφιταλαντεύτηκα. Μπορεί εγώ να είμαι μια σύγχρονη γυναίκα επιστήμονας, μπορεί να είμαι κόρη, αλλά δεν είμαι Μητέρα. Είμαι από τις γυναίκες εκείνες, που επιθυμούν και μάχονται για να αποκτήσουν ένα παιδί. Η αδυναμία απόκτησης ή η καθυστερημένη απόκτησης ενός παιδιού από ένα ζευγάρι, αποτελεί ακόμα για την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για την κοινωνία μιας επαρχίας, θέμα ταμπού. Παρά τον προβληματισμό μου, επικράτησε μέσα μου η άποψη ότι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο, οφείλουμε να μιλούμε και να προασπίζουμε αυτούς που δεν έχουν δημόσια φωνή».

 

Η εκδήλωση έκλεισε με ακόμα ένα τραγούδι για την Μητέρα. Το τραγούδι "Φεγγάρι μάγια μου΄κανες" ερμήνευσε η Βάνα Αγγελοπούλου. Στο πιάνο ήταν η Μάτα Κοτσιώνη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Τόνια Μεγρέμη.

Όλη η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το επίσημο Fun Page Facebook Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 21:10

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης