«Πάρε θέση» | Κοντά στους δημότες ο Κώστας Τζιούμης – Live επικοινωνία και διάλογος για όλα τα ζητήματα του Δήμου Τρίπολης Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έναν νέο, σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, μέσω των social media (facebook) εγκαινίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Η αρχή έγινε την Κυριακή (31/5/2020), με live εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος απάντησε σε πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία τέθηκαν από τους πολίτες.

Η συμμετοχή των δημοτών ήταν εντυπωσιακή, με το βίντεο να έχει χιλιάδες προβολές, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία ζητείται συγνώμη και υπάρχει δέσμευση ότι θα ξεπεραστούν στις επόμενες live εκπομπές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιούμης είπε ότι έχουν ήδη προχωρήσει 30 δημοπρασίες για έργα, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ, για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και δεσμεύθηκε ότι θα δημοπρατηθεί το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020. Ενώ, έκανε ειδική αναφορά και στην περίοδο της καραντίνας, λόγω της πανδημίας, που ανάγκασε τον Δήμο Τρίπολης να λειτουργεί με το μισό προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες, παρά ταύτα έγινε ένα σημαντικό έργο, με ιδιαίτερη έμφαση στον κοινωνικό τομέα.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε το πλάνο του Δήμου Τρίπολης για την ελεγχόμενη στάθμευση, την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και τον επικείμενο διαγωνισμό για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία της κάτω αγοράς.

Για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη πρόσβαση, που θα περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο.

Για τα πεζοδρόμια, έκανε γνωστό ότι η εργολαβία θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήματα για σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάζονται, αλλά και στη μελέτη που αφορά το τεράστιο έργο για τον «περιφερειακό» της πόλης.

Ειδική αναφορά έκανε στα δημοτικά διαμερίσματα και για έργα που αφορούν τις Κολλίνες, το Λεβίδι, αλλά και σε έργα που σχεδιάζει η ΔΕΥΑΤ.

Για τις αθλητικές υποδομές, ανακοίνωσε ότι θα γίνει μία σημαντική παρέμβαση στο γήπεδο Φιλικών, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο Τεγέας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το δωρεάν δίκτυο wifi θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου Τρίπολης, το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η live επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες έχει προγραμματιστεί να επαναλαμβάνεται την τελευταία Κυριακή, κάθε μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 22:48

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης