Ο Δήμος Τρίπολης παρακαλεί τους Δημότες να επιδείξουν σύνεση και ευαισθησία για το Περιβάλλον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Τρίπολη 02-06-2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή περιστατικά αστοχιών, όπως απόρριψη ακατάλληλων υλικών μέσα στους κάδους, καθώς και εναπόθεσης σάκων απορριμμάτων έξω από αυτούς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Δημότες μας, ότι:
Οτιδήποτε απορρίπτουμε εκτός κάδων, αποτελεί φυσική και αισθητική ρύπανση του Περιβάλλοντος το οποίο είναι ένα αγαθό που ανήκει σε όλους μας και προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Παρακαλούμε, οι συμπολίτες μας να τοποθετούν τα απορρίμματά τους ΜΕΣΑ στους κάδους και να μην απορρίπτουν «μπάζα» μέσα σ’ αυτούς.
Τα «μπάζα» είναι Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων-ΑΕΚΚ. Πρόκειται για βαριά και ογκώδη απόβλητα που προκύπτουν από δραστηριότητες κατασκευής, κατεδάφιση και ανακαίνισης. Τα υλικά τους ανακυκλώνονται και διατίθενται σε ειδικά προς τούτο αδειοδοτημένες μονάδες. Υποχρέωση των παραγωγών τους είναι να φροντίζουν για τη νόμιμη διάθεσή τους.
Στους μπλε κάδους εναποθέτονται «χύμα», ΜΟΝΟ συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα υπόλοιπα, σύμμεικτα αστικά απορρίμματα, τοποθετούνται μέσα σε σακούλες και εναποθέτονται μέσα στους πράσινους – μαύρους – μεταλλικούς κάδους.
Προς τούτο, ο Δήμος μας παρακαλεί τους Δημότες του, να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και ευαισθησία για το Περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες μας για τη σωστή απομάκρυνση των απορριμμάτων τους.

 

Ο Αρμόδιος
Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Λαγός

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης