Live επικοινωνία του Κώστα Τζιούμη με τους δημότες | Σημαντικές ανακοινώσεις για σειρά έργων από τον Δήμαρχο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα νέο, σύγχρονο τρόπο ζωντανής επικοινωνίας με τους δημότες, αξιοποίησε – για δεύτερη φορά- ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, το βράδυ της Κυριακής (28.6.2020).

Ειδικότερα, μέσω facebook, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες για πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης και παράλληλα απάντησε σε ερωτήματά τους.

Αρχικά, προχώρησε σε μία ανάλυση όλων των κινήσεων που έγιναν από τη δημοτική αρχή, για να ξεμπλοκάρει το έργο στο Μεγαβούνι. Εξήγησε ότι μετά τη δικαστική απόφαση που κλείνει το χώρο στον «Άγιο Βλάση», τα σκουπίδια θα διαχειρίζονται στο Μεγαβούνι, προσωρινά, μέχρι να ξεκινήσει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν θα δημιουργήσει νέα χωματερή και ότι ο χώρος στο Μεγαβούνι θα καθαριστεί όταν αρχίσει το έργο της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του Δήμου στα χωριά, που είχαν πολλά χρόνια να γίνουν, αλλά και σε έργα μέσα στην πόλη, όπως ο δρόμος προς το γήπεδο του Αστέρα, διανοίξεις δρόμων στην περιοχή Φιλικών, τα πεζοδρόμια προς το Νοσοκομείο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Μουσικό Σχολείο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο σχεδιασμό για την ανάπλαση της πλατείας Μπασιάκου, το Ειδικό Σχολείο, το Μουσείο Λαμπράκη, τις προσβάσεις ΑΜΕΑ στα σχολεία, το Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι, τη Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο Τσιχριτζή και το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου.

Να σημειωθεί επίσης ότι ανακοίνωσε πως σύντομα θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει σε ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρίας Γιάννας Αγγελοπουλου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι σχεδιάζονται εκδηλώσεις τόσο για να τιμηθεί η Ιστορία μας, όσο και για να δοθεί προοπτική στον Δήμο τα επόμενα χρόνια.

Για τα έργα στο ΔΑΚ είπε ότι σύντομα θα βγει νέα διακήρυξη, ενώ σχεδιάζονται έργα στο γήπεδο Φιλικών, σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, επισήμανε ότι θα γίνουν σε χώρους που δεν θα υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ ανακοίνωσε ότι στην πόλη – μετά από πάρα πολλά χρόνια- θα λειτουργήσει θερινό σινεμά.

Τέλος, αναφέρθηκε στον στόχο να λειτουργήσει απογεματινό δωρεάν ΚΔΑΠ, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα στον Δήμο Τρίπολης, ενώ έκανε γνωστό ότι υπογράφεται σύμβαση και σύντομα η περιοχή μας θα έχει 13 σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης