«Πάρε θέση» | Κρίσιμα έργα ανακοίνωσε ο Κώστας Τζιούμης σε live επικοινωνία με δημότες Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άμεση επικοινωνία με δημότες, μέσω live μετάδοσης, είχε –για άλλη μια φορά – ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, το βράδυ της Δευτέρας (27.7.2020).
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων τα οποία έθεσαν δημότες, προχωρώντας σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Αρχικά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μηνύματα που λαμβάνει και αναφέρουν ότι υπάρχει κίνηση και κόσμος στα καταστήματα της περιοχής μας, τηρουμένων των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, ενώ για άλλη μια φορά συνέστησε ιδιαίτερα προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Μεγαβούνι είναι μία προσωρινή λύση, μέχρι να ξεκινήσει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, που σύμφωνα με τους αρμοδίους, αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2020. «Δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά είναι πολύ καλύτερη λύση από το να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους ή να δημιουργήσουμε μια νέα χωματερή. Κάνουμε νοικοκυρεμένη δουλειά και είναι ουσιαστικά η πρώτη νόμιμη λύση στην ιστορία του Δήμου Τρίπολης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε υπερήφανοι που έκλεισε ο Άγιος Βλάσης και δεν έμειναν σκουπίδια στους δρόμους, ούτε για μία μέρα».

Στην πορεία, ο Δήμαρχος απάντησε σε πολλά ερωτήματα, ανακοινώνοντας ότι είναι πλέον θέμα ημερών να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν έργα σε 13 παιδικές χαρές, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε έργα που εξελίσσονται καθημερινά στα χωριά του Δήμου Τρίπολης, μεταξύ αυτών και στο χωριό Βαλτέτσι.

Επίσης, συνέστησε την προσοχή σε ιδιοκτήτες οικοπέδων που έχουν ειδοποιηθεί και δεν έχουν προβεί σε καθαρισμό, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά, ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία ο Δήμος και τα έξοδα θα βαρύνουν τον κάθε ιδιοκτήτη.

Για τα αδέσποτα, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει σαφώς βελτιωθεί και ότι θα επιδιωχθεί μια στενότερη συνεργασία με τους Προέδρους των χωριών, όπου παρατηρείται μεγαλύτερο πρόβλημα, για τα δεσποζόμενα ζώα που δεν στειρώνονται και παρατηρείται πολλαπλασιασμός πληθυσμού.

Όσο για τα δένδρα που κόπηκαν σε πάρκα, τονίστηκε ότι αυτό έγινε μετά από υπόδειξη του Δασαρχείο, λόγω της επικινδυνότητας που υπήρχε από μία πιθανή πτώση που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό ή ακόμα και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Ενώ, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι που γίναμε δεκτοί στις 100 πιο ευφυείς πόλεις της Ευρώπης», ενώ έκανε ειδική αναφορά σε προτάσεις που ετοιμάζει ο Δήμος για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως την ανακατασκευή του παλαιού Δημαρχείου και την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από την πόλη, αλλά και ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή Φιλικών, όπου ακόμα υπάρχουν χωματόδρομοι!

Τέλος, προανήγγειλε έναρξη της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσα στο 2020 και λειτουργίας δημοτικής αστυνομίας, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο κέντρο εμπορίου για το οποίο ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που έφτασε στο σημείο να υπογράφει σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα.

1500x500

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181