Γραφείο Τύπου

ΕΚΘΕΣΗ ρωσικών εικόνων με κεντρικό θέμα το Ιερόν Μανδήλιον, - την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού που σύμφωνα με την παράδοση πρωτοεμφανίζεται στην αρχαία Έδεσσα της Συρίας- εγκαινιάζεται στις 22 Μαΐου 2018 , στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Tο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης ανακοινώνει ότι, θα προβεί για τρίτη χρονιά στη λειτουργία Θερινών Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης για το έτος 2018.

Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης των αιθουσών του πρώτου ορόφου όπου από την ερχόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενηθεί η μεγάλη έκθεση ρωσικών εικόνων, από τη συλλογή του Δημήτρη Ταλαγάνη, με κεντρικό θέμα το Ιερόν Μανδήλιον - την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού.

Την έκθεση ρωσικών εικόνων από τη συλλογή του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Δημήτρη Ταλαγάνη, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή 22 Απριλίου 2017, στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Χρυσοβιτσίου, στο Μαίναλο.

Μια ημέρα αφιερωμένη στην μητέρα δεν αρκεί για να υμνήσει και να αναδείξει το μεγαλείο και την έννοια της μητρότητας…

Η ακατάλυτη και ανιδιοτελής προσφορά της, διαμορφώνει χαρακτήρες, προσωπικότητες και κοινωνίες ολόκληρες…

Στο πρόσωπό της η οικογένεια, αντικρίζει την αγάπη και την ανεξάντλητη υπομονή …

Πέρα από την βιολογική και παραδοσιακή της διάσταση, η μητρότητα αξίζει τον σεβασμό μας και όλη μας την αγάπη…

Χρόνια πολλά σε όλες της μητέρες!

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου