Γραφείο Τύπου

O δήμαρχος Τρίπολης καλωσόρισε τους προέδρους των ομοσπονδιών και τους συνέδρους του 9ου Παγκόσμιου Συνέδριου Απόδημων Αρκάδων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα και των κοινών δεσμών που ενώνουν τον Δήμο Πρέβεζας με τον Δήμο μας εξαιτίας της καταγωγής του ποιητή από την Τρίπολη, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμώντας τον μεγάλο πεζογράφο και ποιητή.

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποίησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η τοπική κοινότητα Συρράκου το Σάββατο 21 Ιουλίου σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Συρρακιωτών, ανακηρύσσοντας το 2018 «έτος Κώστα Κρυστάλλη»

Τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μνήμης στο Συρράκο, όπου και γεννήθηκε ο ποιητής του βουνού και της στάνης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά παρευρέθη και ο Δήμαρχος Τρίπολης στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Πρέβεζα.

DSC 0163

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του ποιητή.

Στις 12 το μεσημέρι έγιναν στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου «Κώστας Κρυστάλλης» τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή, φιλοτεχνημένης από τον γλύπτη, ομότιμο καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη.
Ακολούθησε σύντομο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των Συνδέσμων Συρρακιωτών.

Ο κ. Παυλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια να συναντηθεί με λοιπούς αιρετούς της περιοχής και φιλοξενούμενους.

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι τα παιδιά – κορίτσια, ηλικίας 10-12 ετών της 6ης κατασκηνωτικής περιόδου – 26/7/2018 έως 03/08/2018 – θα αναχωρήσουν από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 26/07/2018 και θα επιστρέψουν στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 03/08/2018 και από ώρα 10:30 – 11:00 π.μ.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλή πραγματοποίησε σήμερα 20 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πρέβεζα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Το βράδυ της Τρίτης μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γελάσουν με την ψυχή τους με τη συντροφιά του Καραγκιόζη Οδοντιάτρου στο Άλσος Αγίου Γεωργίου στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Τρίπολης.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου