Γραφείο Τύπου

Μετά την ολοκλήρωση του Apnea Competition 2018, στο κολυμβητήριο του Δήμου Τρίπολης, ο αθλητής και υπεύθυνος της διοργάνωσης Χρήστος Πολίτης, επισκέφτηκε το Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ώστε να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του αγώνα, για τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στους συμμετέχοντες από την επίσκεψή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, αλλά και να τον ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τρίπολης και του ίδιου προσωπικά, στην εδραίωση του αθλητικού γεγονότος.

Αρχικά ο κ. Πολίτης μίλησε για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου από το Δήμο Τρίπολης μέσω του ΝΠΠΔ, όχι μόνο για την ημέρα του αγώνα αλλά και για τις απαιτούμενες προπονήσεις των αθλητών και παράλληλα επισήμανε την πολύ σημαντική συμβολή του Δήμου Τρίπολης, για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού (κάμερες υποβρύχιας λήψης, ηχεία), που φάνταζε αδύνατη, δίνοντας πλέον την αυτονομία που χρειάζεται για την επόμενη διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης, ευχαρίστησε όλους τους αθλητές για την ενθαρρυντική συμμετοχή τους σε ένα τόσο εξειδικευμένο αγώνα αλλά και τον Χρήστο Πολίτη κυρίως για τις επιδόσεις του αλλά για την επιμονή του σε αυτή τη διοργάνωση, ώστε πλέον να γίνει θεσμός για την πόλη μας, με τον αριθμό των αθλητών να φτάνει τα επίπεδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Είμαστε πάντα δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους και σε τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις, ανέφερε ο κ. Παυλής με επόμενο στόχο, το Apnea Competition να γίνει γνωστό στο κοινό της πόλης, αλλά και να διαδοθεί με στοχευμένες ενέργειες σε μαθητές σχολείων, ώστε να έρθουν πιο κοντά στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σχετικά με τις επιδόσεις των αθλητών, αξίζει να αναφερθεί ότι και φέτος ήταν αξιοσημείωτες και όπως μας ενημέρωσε ο κ.Πολίτης, η επίδοση του αθλητή Γιάννη Κοθωνίδη στα 228μ, είναι πλέον η 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Επίσης, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, άλλες 4 επιδόσεις είναι στις 20 καλύτερες στον κόσμο, ενώ 3 αθλητές από την Αρκαδία ανέβηκαν στο βάθρο, γεγονός που όπως ανέφερε ο Δήμαρχος είναι πολύ ενθαρρυντικό, ειδικά για ένα άθλημα άπνοιας που δεν είναι εύκολο να το ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε

Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου, σε ακόμα πιο βελτιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές, που ήδη έχουν αρχίσει να οριστικοποιούνται για το 2019.

Τα θερμά συγχαρητήριά μου στον αθλητή του Ταε Κβον Ντο και συμπατριώτη μας Παναγιώτη Κοκκάλα, για την πολύ σημαντική επιτυχία του, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία TUL 3 Ανδρών, μας κάνει περήφανους και εύχομαι στον Παναγιώτη Κοκκάλα, να συνεχίσει με την ίδια επιμονή στην κατάκτηση των μελλοντικών του στόχων.

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Η στήριξή μας σε όλες τις μελλοντικές προσπάθειές σου, είναι δεδομένη.

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης, θα συμμετέχει σε εκδήλωση - ομιλία που διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 μ.μ στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κ. Ελένη Μουντζούρη Διοικητικός του Ξενώνα με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας- Ενδοοικογενειακή Βία: το θύμα, ο θύτης και οι επιπτώσεις της».

Aφίσα ΓΓΙΦ για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών 1

To Tripoli Apnea Competition, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο κλειστό κολυμβητήριο του δήμου Τρίπολης, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 με μια εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση, να αποτελέσει θεσμό στην ελεύθερη κατάδυση και στα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης.

Μετά τις περσινές επιτυχημένες επιδόσεις των αθλητών (5η και 6η καλύτερη επίδοση στον κόσμο ακόμα και αυτή τη στιγμή) όσο και διοργανωτική επιτυχία, φέτος το δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης υποδέχεται αθλητές από όλη την Ελλάδα την Κύπρο αλλά και τη Βραζιλία, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 44!!

Όπως και πέρσι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία αθλητών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και οι συμμετοχές σε αυτή τη κατηγορία ήδη είναι 9, με τη συμμετοχή αθλητών από Αρκαδία-Μεσσηνία-Ηλεία-Λακωνία-Αχαΐα.

Οι προσπάθειες των αθλητών ξεκινούν την Κυριακή στις 10.00 το πρωί και τελειώνουν με την πραγματοποίησης της τελευταίας προσπάθειας στις 15.58.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ως ένδειξη αναγνώρισης του αγώνα για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματος ψήφου.

Σήμερα τιμάμε τη γυναίκα του παρελθόντος που πάλεψε για όσα σήμερα θεωρούμε εμείς αυτονόητα.

Τη γυναίκα μάνα, σύντροφο ή σύζυγο, τη φίλη, την εργαζόμενη και συνάδελφο. Τη γυναίκα σε όλες τις μορφές της.

Την γυναίκα του σήμερα, που συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι και με το δικό της μοναδικό τρόπο, αποτελεί αδιαμφισβήτητα θεμέλιο ανάπτυξης, ενδυνάμωσης της ισότητας και αποφυγής των διακρίσεων.

Γυναίκα αέναη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας…

Χρόνια πολλά!

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου