Γραφείο Τύπου

Αγροτικό μηχάνημα, το οποίο εκτελούσε εργασίες σε χωράφι της περιοχής, χτύπησε τον κεντρικό αγωγό του Μεθυδρίου με αποτέλεσμα πολλά κυβικά νερού να εξακολουθούν να χάνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο σχεδιασμού των φετινών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, δημοσιοποιεί το ενδιαφέρον του για μεγάλα έλατα τα οποία θα τοποθετηθούν σε πλατείες.

Όποιος/α συμπολίτης έχει κάποιο έλατο ψηλό, το οποίο θέλει να το απομακρύνει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου στο τηλέφωνο 2713 600 426 και 2713 600 430, για να γίνει η εκτίμηση μέχρι τη Τρίτη 31/10/2017. 

Ευχαριστούμε πολύ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόγραμμα διανομής κεντρικών προμηθειών τροφίμων και βασικής υλικής βοήθειας για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) Δήμου Τρίπολης

ΕΙΔΗ: ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ,ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ,ΖΑΧΑΡΗ,ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ,ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ,ΠΕΛΤΕΣ,ΦΑΚΕΣ,ΦΑΣΟΛΙΑ,ΦΕΤΑ,ΒΡΕΦΙΚΕΣΠΑΝΕΣ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΜΗΛΑ,ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ,ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ,ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΣΧΑΡΙ,ΧΟΙΡΙΝΟ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κινητικότητας, ενημερώνουμε πως οι οδοί:  Δαρειώτου (στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου) και Εθνικής Αντίστασης (στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών,

σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου από τις 17.00 έως τις 20.00,

θα παραμείνουν κλειστές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από πεζούς και ποδηλάτες για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις πού θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την εβδομάδα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στόχος αυτού  του θεσμού  είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα με την διαδρομή: από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στο κέντρο της πόλης έως το άλσος Αγ. Γεωργίου. Σημείο συνάντησης : Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ώρα 12 το μεσημέρι.
  • Από 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα έως 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή  θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στα δημοτικά σχολεία
  • Στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ‘Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο” , κλείνοντας τους δρόμους Δαρειώτου (στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου) και Εθ. Αντιστάσεως (στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών) και ανοίγοντάς τους, στους πεζούς  και  ποδηλάτες  για αθλοπαιδίες, δράσεις ζωγραφικής κ.α..
  • Στις 22 Σεπτεμβρίου, ήμερα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης και τελετή απονομής βραβείων συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης ώρα 13:00 στον 2ο όροφο στην αίθουσα Π. Αλεξόπουλου.

Στοιχεία για πληροφορίες:

Τηλ: 2713600400, 403

 Η Άλωση της Τριπολιτσάς είχε κορυφαία σημασία για την εδραίωση και την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου