Γραφείο Τύπου

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης,

Σε δηλώσεις του την ημέρα των εγκαινίων της 46ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης, τόνισε την ευθύνη που φέρει ως αρμόδιος, για την οργάνωση, λειτουργία και αδειοδότηση της Εμποροπανήγυρης Τεγέας καθώς και την ανάγκη νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας της, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε, για την αρμονική και ειλικρινή συνεργασία του με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, αναγνωρίζοντας την ιστορική συμβολή του στη δημιουργία και διατήρηση του θεσμού αυτού.

Από την πρώτη στιγμή, με αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή και με τις Αριθ. Πρωτ.: 166779/1163/27-06-2016 και Αριθ. Πρωτ.: 169544/1185/28-06-2016 Αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Τεγέας, Κορυθίου και Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης αλλά και οι οικισμοί  Μηλιάς των Τ.Κ. Νεστάνης, Λουκά της Δ.Ε. Μαντινείας, Πηγαδακίων της Δ.Ε. Σκιρίτιδας, Ασέας και Αθηναίου της Δ.Ε. Βαλτετσίου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι στο πλαίσιο της σοβαρότητας που απαιτείται για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Παυλή, εκδόθηκε η υπ΄αριθ.ΠΟΛ. 1120/11-08-2016, απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με την οποία αποφασίζονται τα εξής:

  1. Παρατείνονται μέχρι και την 27/12/2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας, Κορυθίου και Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και στους οικισμούς Μηλιάς των Τ.Κ. Νεστάνης, Λουκά της Δ.Ε. Μαντινείας, Πηγαδακίων της Δ.Ε. Σκιρίτιδας, Ασέας και Αθηναίου της Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 27/12/2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  2.  Αναστέλλεται μέχρι και την 27/12/2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών στο τηλ: 2713 600 464

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης,

   Δημήτρης Παυλής

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που θα λάβουν μέρος στην Εμποροπανήγυρη της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής εξέδωσε απόφαση η οποία αναφέρει τα έξης: 

Το γεγονός ότι υπάρχει εξαιρετική υπηρεσιακή ανάγκη, µη δυνάμενη να αναβληθεί, που συνίσταται στο γεγονός ότι διάφορες υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να λειτουργήσουν το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα από 09.00 μέχρι 17.00, προκειμένου να κατατεθούν αιτήσεις, να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά και να χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 133η Εμποροπανήγυρη της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας, η οποία θα λάβει χώρα από 14 έως 21 Αυγούστου 2016.

 

Με αφορμή την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (Π.Α.Δ.Ο.Π.)καιη Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής, πραγματοποίησαν εκδήλωση την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την πρόσφατη ένταξη του Δήμου Τρίπολης στο Διεθνές Δίκτυο -Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), ενός κινήματος που έχει ως στόχο τον πυρηνικό αφοπλισμό παγκοσμίως και μετρά μέχρι στιγμής, 7.095 πόλεις – μέλη από όλο τον κόσμο, η πόλη μας έδωσε δυναμικά το παρών στην εκδήλωση, με εκπρόσωπο τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Βόσνο.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης στην παρέμβασή του, ανέφερε πως η Ειρήνη δεν σταματά και ο Δήμος Τρίπολης και κυρίως η Δ.Ε Τεγέας, στην οποία ανήκει η Κερασίτσα που είναι η γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πρέπει να κατέχει ενεργό ρόλο στην συγκεκριμένη διεθνή κίνηση με στόχο την υπέρβαση των εθνικών συνόρων για την περιφρούρησή της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, κ. Πάνος Τριγάζης, καλωσόρισε τον Δήμο Τρίπολης και τους υπόλοιπους Δήμους που έγιναν πρόσφατα μέλη στο Διεθνές δίκτυο Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), τονίζοντας για άλλη μια φορά τους στόχους και τη παγκόσμια δυναμική του.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην εκδήλωση παρευρέθη η Karen Hallows, συντονίστρια της διεθνούς οργάνωσης Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) όπου και προανήγγειλε την νέα άφιξη του Πλοίου στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στον Πειραιά και 17 στη Σαντορίνη, για να αφηγηθεί με τις δραστηριότητες του, τη συγκλονιστική εμπειρία των Χιμπακούσα.

Τέλος, διαβάστηκαν αντιπολεμικά ποιήματα και ο χαιρετισμός του Δημάρχου της Χιροσίμα,Καζούμι Ματσούι προέδρου του κινήματος Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη) αλλά και εμπνευστή της διεθνούς προσπάθειας. 

                                            

                                                                                                                                                                                                                    ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 
 
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 8/8/2016, στο χώρο συσκέψεων του Δημαρχείου Τρίπολης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση της καθιερωμένης Εμποροπανήγυρης στην Δ.Ε Τεγέας.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου