Δράσεις

 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης στην έναρξη της ημερίδας "ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"και θέλοντας να επισημάνει  τα οφέλη  και τους στόχους της διοργάνωσης της ημερίδας ανέφερε τα εξής:

«Το Ψηφιακό Μουσείο Βλαχοκερασιάς είναι το αποτέλεσμα ενός πενταετούς διάρκειας εγχειρήματος μιας επταμελούς Επιτροπής Βλαχοκερασιωτών. Αποτελείται από φωτογραφίες, ιστορικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις γερόντων, αρχείο  εφημερίδων του συλλόγου Αττικής, μητρώο αρρένων του Δήμου Μανθυρέας (1846-1878), άρθρα επιστημόνων, έργα τέχνης, βιογραφικά, άλμπουμ πολιτικών, εστίες λαογραφικού ενδιαφέροντος και βίντεο κλιπ. 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή γίνονται δωρεάν περιηγήσεις διαρκείας 30-40 λεπτών από εθελοντές καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως οι οποίες εισάγουν τους επισκέπτες στις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.

Στο πλαίσιο  της  προώθησης της ιδέας παραγωγικής ανασυγκρότησης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα για νέους παραγωγούς- μεταποιητές. 

Με την καθιερωμένη θεία λειτουργία για το νέο έτος ξεκίνησε η ημέρα στην Τρίπολη...

Το κατώφλι του Επισκοπείου πέρασε αμέσως μετά την καθιερωμένη θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου ο Δήμαρχος Τρίπολης  συνοδευόμενος  από Δημοτικούς Συμβούλους. 

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος, δίνοντας  ευχές για ένα καλότυχο νέο έτος, που  αναμένεται να είναι γεμάτο προκλήσεις.