Δράσεις

 Άλλη μία επιτυχημένη χρονιά για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Τρίπολης έφτασε στο τέλος της.

Μια πανέμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Αρχαίο θέατρο Μαντινείας το βράδυ της Δευτέρας 29/08 απολαμβάνοντας την Νένα Μεντή στη Σονάτα του Σεληνόφωτος, ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά κείμενα του Ρίτσου.

Την Πέμπτη το βράδυ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τρίπολης στο Άλσος Αγίου Γεωργίου το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσίασε την παράσταση (ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΙ) μια ξεκαρδιστική παράσταση με την άμεση συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΙ

Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο.
«Ακούσατε! Ακούσατε! Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη μετά τις 12 ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σεραγίου.

Αν περάσει ένας μεταμορφώνεται, αν περάσουν δύο ο ένας χάνεται...» Η παράδοση του τόπου θέλει μια νύχτα κάθε πεντακόσια χρόνια το δεντρί του σεραγίου να κατοικείται από τον καλικάντζαρο. Αυτή η νύχτα λοιπόν για τον μπερντέ έφτασε. Ο Χατζηαβάτης τελαλεί για να ειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί όμως θα ξεχαστούν και θα περάσουν κάτω από το δεντρί. Ο Καραγκιόζης θα μεταμορφωθεί μαζί με τον Χατζηαβάτη και την παρέα του. Η λύτρωση θα έρθει με τη θύμηση και την επανάληψη κάποιων περίεργων λέξεων που αποτελούν το ξόρκι για να διώξουν τον καλικάντζαρο.

 

Τη Δευτέρα 22/08 είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Άριελ η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη στο Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Νηοπομπή με πυροτεχνήματα στο λιμάνι του Άστρους από το σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Τρίπολης - Άστρους.

Διπλή εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ Τρίπολης στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης(Φεστιβάλ Τρίπολης 2016) πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού 2 εκδηλώσεις.

3

Α) Θεατρική παράσταση με το έργο του Δ.Κορομηλά
<<Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας>> από τη λαϊκή σκηνή του θεάτρου Περιγιαλιού Κορινθίας.

Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την Ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες, πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.
Το έργο του Δ.Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι(μια βοσκοπούλα αγάπησα μια ζηλεμένη κόρη) μιλά για την χαμένη μας αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει αυθεντικό.

2

Β) Μουσική παράσταση από τη χορωδία του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου Κορινθίας με τραγούδια για το φεγγάρι του Αυγούστου και την ξενιτιά.

Συνδιοργάνωση:
Δήμος Τρίπολης
Εφορία Αρχαιοτήτων Νομού Αρκαδίας
Τοπική Κοινότητα Ορχομενού

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου