Δράσεις

Ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα «Εικόνα Σώματος και Σχολικός Εκφοβισμός»

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6.30 μμ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Σε μια πολύ όμορφη βραδιά στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, κάτω από το βλέμμα του Γέρου του Μωρία Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, έκλεισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 195 επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

"Οι Τριπολιτσιώτες και γενικότερα οι Αρκάδες, δεν υπερηφανευόμαστε απλώς για την άλωση της Τριπολιτσάς και ότι αυτό σήμανε για την έκβαση του Αγώνα", ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του κατά το επίσημο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, από το Δήμο Τρίπολης στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου.

ο πρόγραμμα περιλάμβανε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της προτομής του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές Αρχές. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.

Στα έργα της διάνοιξης της οδού Μπακοπούλου προς τον Περιφερειακό δρόμο της Τρίπολης, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρίπολης, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία.

"Αυτές τις ημέρες οι ΔΕΥΑΤ ολοκληρώνει τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο δρόμο. Η περιοχή ήταν υποβαθμισμένη. Ένα έργο που καρκινοβατούσε για 16- 17 χρόνια, επιτέλους ολοκληρώνεται", δήλωσε ο Δημήτρης Παυλής, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές στην αντιπολίτευση. "Η αντιπολίτευση όταν λέγαμε για αυτό το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο μας χλεύαζε. Τους ζητάω λοιπόν να έρθουν εδώ και σε άλλα σημεία της πόλης να δούνε τι δεν κάνανε τόσα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

14362595 1288416731210341 2292462988509669614 o

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου τόσο για την συγκεκριμένη περιοχή, όσο και για την Τρίπολη ευρύτερα. "Το έργο θα λειτουργήσει θετικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου. Δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον οι πολίτες και οι επισκέπτες. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να παραδοθεί στην κυκλοφορία αυτός ο βασικός άξονας της πόλης", υπογράμμισε.

Από τις δηλώσεις του κ.Παυλή δεν έλειψαν και οι αναφορές στο κομμάτι των προβλημάτων που δημιουργούνται στους δρόμους της πόλης μετά από δυνατές νεροποντές με τον δήμαρχο να δηλώνει: "Στην περιοχή έχουν κλείσει πολλά ρέματα και έχουν εγκλωβιστεί τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα σε κάθε νεροποντή να πλημμυρίζουν σπίτια και υπόγεια.

14372335 1288416727877008 4548221351725770413 o
Θα κόψουμε τον Περιφερειακό και θα περάσουμε μεγάλες σωλήνες από κάτω για να αποφύγουμε ανάλογες καταστάσεις". Παράλληλα πρόσθεσε, πως τα φρεάτια είναι καθαρισμένα και πως αυτές τις ημέρες γίνεται και επανέλεγχος τους, ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών, ξεκαθαρίζοντας: "Καθαρίσαμε το ρέμα του Αγίου Νικολάου και τώρα έχει μέσα 50 λάστιχα. Πρέπει και οι πολίτες να καταλάβουν πως τέτοιες απερίσκεπτες κινήσεις, θα έχουν το τίμημα τους".

Συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλαμάτας κ.Παναγιώτη Νίκα και το Δήμαρχο Τρίπολης κ.Δημήτρη Παυλή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (09/09) στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου