Δελτία Τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ο αθλητικός Σύλλογος ΑΡΤΕΜΙΟΣ και ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνουν:

Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας Krav Maga και παρουσίαση του προγράμματος «STAY AWAY» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 5.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Εισηγητής του σεμιναρίου, ο Δημήτρης ΣταθάκοςTOP Instructor -Expert 2/ Υψηλόβαθμος εκπαιδευτής της IKMF-Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Krav Maga.

Το Stay Away είναι ένα πρόγραμμα που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 γυναίκες σε πάνω από 35 χώρες τα τελευταία 4 χρόνια .

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας, θα διδαχθούν μέθοδοι διαχείρισης ψυχολογικής και σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και διαχείρισης περιστατικών και επιθέσεων μέσω διαδικτύου, που μπορεί να δεχθεί μια γυναίκα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες από 12 ετών και πάνω.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :2710 232830, 6938000934

Λίγα λόγια για την χρησιμότητα σεμιναρίων γυναικείας αυτοάμυνας

 

  • Το 97% περίπου των γυναικών έχει δεχθεί τουλάχιστον 1 φορά στην ζωή τους επίθεση λεκτική ή σωματική .
  • Τα θύματα που έχουν αναφέρει το περιστατικό είναι μόνο το 10%
  • από αυτά μόνο για το 2% έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία !(Σε κλειστές κοινωνίες τα ποσοστά είναι ακόμη μικρότερα)
  • Πάνω από το 55% των επιθέσεων έγιναν από θύτες που γνώριζαν τα θύματα.
  • Οι λόγοι που συνήθως τα θύματα δεν αναφέρουν τις επιθέσεις είναι γιατί κυρίως φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν ότι αυτές προκάλεσαν τους θύτες με την συμπεριφορά   τους ή την ενδυμασία τους ,το κουτσομπολιό και ο στιγματισμός που ενδεχομένως να ακολουθήσει.
  • Μια επίθεση μπορεί να στιγματίσει την ζωή μιας γυναίκας, και να επηρεάσει την ψυχοσωματική πορεία της και εξέλιξή της ως γυναίκα, σύντροφος, επαγγελματίας αλλά και γονέας. Ιδιαίτερες είναι οι επιθέσεις που δέχονται οι νέες γυναίκες 12-16 ετών ,οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα τις στιγματίσουν για όλη τους την ζωή.
  • Τα θύματα που έχουν καταγγείλει τις επιθέσεις, μπορούν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση που δέχθηκαν. Τον τόπο , τον θύτη, την ώρα, το περιβάλλον κτλ… ακόμη και μετά από δεκαετίες.
  • Στις πιο πολλές περιπτώσεις τα θύματα αρχίζουν να παραμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση, δεν έχουν διάθεση για ζωή, για εργασία, καταλήγουν να παίρνουν ηρεμιστικά και έχουν τάσεις αυτοκαταστροφικές.

070318 Tripolh Stay away

Σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, μίλησε για τα πολλαπλά κέρδη που αποκόμισε ο Δήμος Τρίπολης από το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, πάνω σε θέματα υποδομών που έχουν άμεση σχέση με την παιδεία στην Τρίπολη.

Αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, για μια Νύχτα διαφορετική …για μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις!!!

…Και επειδή οι τιμές…τρέχουν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προσφορές τους με email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018 αλλά και να φέρουν την νέα τους προσφορά, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, στο γραφείο πληροφοριών στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο,  ώστε να ακουστεί live σε όλη την πόλη!!!

Ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια… ατελείωτη βραδιά στους δρόμους και στα καταστήματα της πόλης μας με πολλές εκπτώσεις, πολύ μουσική από τον Dj Charly H. Fox και πολύ διάθεση για μια COOL ΝΥΧΤΑ… SHOCK PRICE.

Στην παρουσίαση ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ μαζί με την Γιώτα – Όλγα Καραθανάση.

 

Διοργάνωση: Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ),  Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Κύριοι Υπουργοί.

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς.

Κύριοι Βουλευτές.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί Πελοποννήσιοι,

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίας για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, συνέκρινε με το σκάνδαλο της Novartis, την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο και προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη διαχείρισή τους.

Σε σημαντικές ανακοινώσεις, κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη, προέβη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Σημαντικά έργα πρόκειται να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με δέσμευση της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε το Δήμαρχος Τρίπολης: «Έχουμε ως Δήμος κάνει προετοιμασία 2,5 ετών, όλο αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν χρήματα, επειδή η χώρα περνούσε μία μεγάλη δοκιμασία. Απαιτούμε πλέον την ικανοποίηση των αιτημάτων που είναι αυτονόητα. Χθες ανακοινώθηκε το αποχετευτικό του Λεβιδίου, και όπως είπε ο κ. Χαρίτσης είναι θέμα ημερών»

Σχετικά με το Μαντζούνειο Μέγαρο Τρίπολης: το έργο αποκατάστασης και διαμόρφωσης έχει προχωρήσει και υπάρχει και ανάδοχος για να αρχίσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Για την αποκατάσταση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου ήρθαν 240.000€ και θα φτιάξουμε ένα πρώτο κομμάτι που χρήζει άμεσης επέμβασης.

Αναδιάρθρωση και ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας: Ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς και το δέχθηκαν, να γίνει η επέκταση Να του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εστίες, τμήματα κτλ στο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Τρίπολης: Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο πίσω από το ΕΠΑΛ. Υπάρχει χώρος και η βοήθεια των Υπουργών θα είναι απλόχερη, θα χρηματοδοτηθεί. Βρισκόμαστε στο στάδιο σύστασης της μελέτης. Θα υπάρξει ανασύσταση του φακέλου του ΕΠΑΛ, με 150.000 € από το Υπουργείο για να επισκευαστεί το συγκρότημα αυτό.

Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Έχουν ήδη εγκριθεί 200.000 ευρώ για τις καταστροφές που έγιναν πρόπερσι στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Παραχώρηση του ΟΣΕ Τρίπολης στο Δήμο Τρίπολης : Σήμερα, ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων του ΟΣΕ στον Δήμο Τρίπολης. Επίσης, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να γίνει μουσείο και η χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου προστασίας απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών μαζί με το υπόλοιπο κομμάτι του περιφερειακού, από το γήπεδο του Αρκαδικού ως το 11ο Στρατόπεδο

«Σήμερα αναμένουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του για όλα τα παραπάνω προβλήματα του τόπου μας.»

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου