Δελτία Τύπου

O Δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στην Τρίπολη σχεδιάζεται η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall), έχοντας ως στόχο να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις, τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους κατοίκους και τους καταναλωτές.

Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε ο πρώτος καθαρισμός ιδιόκτητου οικοπέδου με εισαγγελική εντολή, από το Δήμο Τρίπολης και τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Προς αποκατάσταση όλης της αληθείας και των όσων αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας documento και αναπαραγωγή του από το Arcadia Portal και λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ την 1/10/2018, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας είναι οι δικοί μας άνθρωποι…οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς, που μας προσέφεραν την φροντίδα και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας με μοναδικό τρόπο στην εξέλιξή μας ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμόυ Σπύρο Βρέντα σχετικά με τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

 

 

Δημήτρης Παυλής:

 
Είναι ένα γεγονός που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
Σκοπός μας ήταν η γιορτή αυτή να είναι μεγαλοπρεπέστατη, έτσι κι εμείς στο τριήμερο αυτό των εκδηλώσεων προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο γινόταν έτσι ώστε να δείξουμε την αξία της μέρας αυτής σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Στο τριήμερο των εκδηλώσεων σημείο αναφοράς ήταν ο Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που είναι η εμβληματική φυσιογνωμία της νεότερης ιστορίας της χώρας.
 
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί ο σχεδιασμός αυτός που έγινε υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μικρολαθάκια μπορεί να έγιναν η εκτίμησή μου όμως είναι ότι γενικά ήταν επιτυχημένη και νομίζω ότι με το χαμηλότερο δυνατό κόστος πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί μιας τόσο σημαντικής επετείου για την Τρίπολη και όχι μόνο.
 
Δεν θα μπούμε σε διαδικασίες εσωστρέφειας, μερικά πράγματα πρέπει να καταλάβουνε ότι δεν κοστολογούνται, δεν μπορεί να κοστολογηθεί ένα γεγονός που έχει μια ιδιαίτερη σημασία για αυτήν την πόλη παρότι το κόστος συνολικά ήταν πολύ συμβατό και πολύ χαμηλότερο από άλλα χρόνια.
 
Τα οφέλη από αυτήν την γιορτή είναι πολλά. Όλοι όσοι βρέθηκαν στην Τρίπολη για αυτό το τριήμερο είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια μένοντας ενθουσιασμένοι από τις εκδηλώσεις.
 
Αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Με τον τρόπο που γίνανε αυτές οι εκδηλώσεις μόνο η Τρίπολη έχει να ωφεληθεί, έγινε γνωστή ακόμα περισσότερο απ’ ότι είναι.
 
Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στην πόλη αυτό το διήμερο – τριήμερο και δόθηκε η ευκαιρία στους επιχειρηματίες της πόλης να δουλέψουν, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, και άλλα.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.
 
Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τους τοπικούς παράγοντες που τους διακατέχει μιζέρια, δεν άκουσα ούτε έναν καλό λόγο, άκουσα ανακρίβειες και λυπάμαι για το περιβάλλον τους, μην νομίζουν ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση.
 
Όταν είμαστε δημόσια πρόσωπα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να λέμε αλήθειες, βάζοντας ως στόχο το καλύτερο για την πόλη μας.
 
 
 

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου