Δελτία Τύπου

Λαμπρές εκδηλώσεις για τη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων

Πηγή: http://www.drt915.gr  

Λαμπρές εκδηλώσεις για τη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι Αρκαδίας

To πρωί της Παρασκευής (27/04) πραγματοποιήθηκε η παραλαβή από το Δήμο Τρίπολης των αιθουσών στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αξιοποίηση αυτών σε μουσειακό χώρο και μνημείο ανάδειξης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

 

Ερίτιμε Αρχηγέ του Ελληνικού Στρατού,

Στρατηγέ Διοικητά της θρυλικής 4ης Μεραρχίας Πελοποννήσου και Φρούραρχε της Τριπολιτσάς, Σεβαστέ πανεπιστημιακέ δάσκαλε και εκλεκτό τέκνο της Τριπολιτσάς Μαστρ΄Αργύρη Αποστολόπουλε – Πετρονώτη,

Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την Τρίπολη και την Αρκαδία, γιατί στο χώρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού της Τρίπολης, ενός εκ των πλέον θρυλικών Συνταγμάτων του Ελληνικού Στρατού, αποδίδεται στην ελληνική κοινωνία ένα μνημείο, που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

 Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt (Τζέφρι Πάιατ), υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Ο κ.Πάιατ βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην πόλη μας, δηλώνοντας λάτρης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα, αναφέροντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το δήμο Τρίπολης για να απολαύσει τις φυσικές του ομορφιές, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει, πως πάντα προτείνει την Αρκαδία ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές.

Κατάθεση ψυχής από τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης, Σωτήρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τρίτη (24/4/2018) για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι», έδωσε το “παρών”, την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος κι εθνικά υπερήφανος και αναφέρθηκε στο πως οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και θέλουν την ελευθερία, ενώ τόνισε πως ο Κολοκοτρώνης μας εμπνέει κι έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου