Δράσεις

Η θεατρική παράσταση "Οιδίπους ο Μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες" πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε από το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, το Δήμο Τρίπολης, το Σύνδεσμο Δαραίων και από το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας μουσική Βραδιά αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, σε μια μουσική παράσταση στην Ασέα που μας ταξίδευσε στο δικό του μουσικό σύμπαν, που περιλαμβάνει υπέροχα τραγούδια που αγαπήσαμε.

Οι εκδώσεις << Το Δόντη >> ο Δήμος Τρίπολης και ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Βιβλίου του Παναγιώτη Καρώνη.

Να ναι η νύφη τρυγονάκι κι ο γαμπρός περιστεράκι

Ο γάμος στη Νεστάνη Αρκαδίας μια φορά κι έναν καιρό

Κυριακή 12 Αυγούστου2018 και ώρα 20:30 στο κοινοτικό Μέγαρο Νεστάνης

Το βιβλίο παρουσιάζουν η Αικατερίνη Χ. Λυγκούρα, κοινωνική ανθρωπολόγος, λαογράφος - εθνολόγος και ο σθγγραφέας Παναγιώτης Καρώνης.

peristeraki karonis

 

Βασικό θέμα του βιβλίου είναι οι εικόνες του παραδοσιακού γάμου στη Νεστάνη. Εικόνες των Νεστανιωτών/τισσών βγαλμένες μέσα από τα έθιμά τους, τις συνήθειες του τόπου τους, αλλά και μέσα από τις δοξασίες, τις προλήψεις και τα πιστεύω τους.

Στο λεύκωμα, που αποτελεί το τρίτο βιβλίο του Π. Καρώνη που αναφέρεται στη Νεστάνη, παρουσιάζονται τα τραγούδια του γάμου που ακούγονταν στη Νεστάνη και σε μουσική καταγραφή χάρη στην εργασία του Λαμπρογιάννη Πεφάνη και του Στέφανου Φευγαλά, ενώ ιδιαίτερη συλλεκτική αξία έχει το CD που συνοδεύει την έκδοση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης βρέθηκε στα Λιθοβούνια, στηρίζοντας με την παρουσία του αυτή την πολύ σημαντική γιορτή που αναδεικνύει ένα πολύ ιδιαίτερο τοπικό προϊόν, το σκόρδο.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου