Δελτία Τύπου

 

Ερίτιμε Αρχηγέ του Ελληνικού Στρατού,

Στρατηγέ Διοικητά της θρυλικής 4ης Μεραρχίας Πελοποννήσου και Φρούραρχε της Τριπολιτσάς, Σεβαστέ πανεπιστημιακέ δάσκαλε και εκλεκτό τέκνο της Τριπολιτσάς Μαστρ΄Αργύρη Αποστολόπουλε – Πετρονώτη,

Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την Τρίπολη και την Αρκαδία, γιατί στο χώρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού της Τρίπολης, ενός εκ των πλέον θρυλικών Συνταγμάτων του Ελληνικού Στρατού, αποδίδεται στην ελληνική κοινωνία ένα μνημείο, που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

 Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt (Τζέφρι Πάιατ), υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Ο κ.Πάιατ βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην πόλη μας, δηλώνοντας λάτρης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα, αναφέροντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το δήμο Τρίπολης για να απολαύσει τις φυσικές του ομορφιές, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει, πως πάντα προτείνει την Αρκαδία ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές.

Κατάθεση ψυχής από τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης, Σωτήρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τρίτη (24/4/2018) για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι», έδωσε το “παρών”, την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος κι εθνικά υπερήφανος και αναφέρθηκε στο πως οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και θέλουν την ελευθερία, ενώ τόνισε πως ο Κολοκοτρώνης μας εμπνέει κι έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με ιδιοκτησίες στη θέση Μεγαβούνι εναντίων του Δήμου Τρίπολης και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης, ο Δήμαρχος Τρίπολης προέβη σε δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει η απόλυτη νομιμότητα σχετικά με την έκδοση της απόφασης και θα δικαιώνει το ελληνικό δημόσιο και φυσικά το Δήμο Τρίπολης.

Ο Δημήτρης Παυλής τόνισε πως «δεν αμφισβητείται και δεν ανήκει στη δική μας αρμοδιότητα το αν υπάρχει ιδιοκτησία ή όχι. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον δήμο Τρίπολης είναι να εκμεταλλευτεί την παραχώρηση του χώρου που έγινε από το Δασαρχείο. Σύμφωνα με την κατάθεση του Δασάρχη αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα πως ο συγκεκριμένος χώρος χαρακτηρίζεται ως "δασικός" εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε καλλιέργεια. Αντιλαμβάνομαι ως ιδιώτης βέβαια τους ισχυρισμούς ορισμένων πως έχουν κάποιου είδους ιδιοκτησία εκεί», τονίζοντας παράλληλα πως «το δημόσιο δεν αποζημιώνει πάντα ανάλογα».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας…ύστερα από την κατάθεση του φακέλου της ΑΕΠΟ το 2014 -2015 ξεκίνησε η όλη διαδικασία προκειμένου να υπάρξουν ιδιοκτησίες και να κωλυσιεργήσουν τα πράγματα ώστε να μην γίνει αυτό το έργο και σας διαβεβαιώνω ότι το έργο θα γίνει είτε αρέσει είτε όχι και θα πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα» καθησυχάζοντας παράλληλα τον κόσμο, πως «θα τηρηθούν όλα με απόλυτη νομιμότητα και η διαχείριση θα γίνει όπως ακριβώς ορίζει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία».

Παράλληλα σύμφωνα με το Δήμαρχο: «Κάτοικοι της περιοχής έχουν την αίσθηση πως θα γίνει κάποιου είδους ΧΑΔΑ, όπως στην Αγία Τριάδα η στον Άγιο Βλάση.. αυτό δεν μπορεί να γίνει και απαγορεύεται από τη νομοθεσία…εκεί θα εφαρμοστεί η εγκεκριμένη ΑΕΠΟ του έργου και δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην περιοχή. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους κατοίκους της περιοχής»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέρθηκε στα επόμενα δύο δικαστήρια σχετικά με ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίων του Δήμου, για προσβολή προσωπικότητας και τη συνέχιση της λειτουργίας του Αγίου Βλάση και τα οποία θα εκδικαστούν σήμερα.

Την Κυριακή 15 Απριλίου, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης, γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της συστάσεως του πρώτου επίσημου Στρατοπέδου των Ελλήνων υπό τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου