Δελτία Τύπου

Αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, για μια Νύχτα διαφορετική …για μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις!!!

…Και επειδή οι τιμές…τρέχουν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προσφορές τους με email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018 αλλά και να φέρουν την νέα τους προσφορά, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, στο γραφείο πληροφοριών στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο,  ώστε να ακουστεί live σε όλη την πόλη!!!

Ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια… ατελείωτη βραδιά στους δρόμους και στα καταστήματα της πόλης μας με πολλές εκπτώσεις, πολύ μουσική από τον Dj Charly H. Fox και πολύ διάθεση για μια COOL ΝΥΧΤΑ… SHOCK PRICE.

Στην παρουσίαση ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ μαζί με την Γιώτα – Όλγα Καραθανάση.

 

Διοργάνωση: Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ),  Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Κύριοι Υπουργοί.

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς.

Κύριοι Βουλευτές.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί Πελοποννήσιοι,

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίας για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, συνέκρινε με το σκάνδαλο της Novartis, την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο και προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη διαχείρισή τους.

Σε σημαντικές ανακοινώσεις, κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη, προέβη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Σημαντικά έργα πρόκειται να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με δέσμευση της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε το Δήμαρχος Τρίπολης: «Έχουμε ως Δήμος κάνει προετοιμασία 2,5 ετών, όλο αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν χρήματα, επειδή η χώρα περνούσε μία μεγάλη δοκιμασία. Απαιτούμε πλέον την ικανοποίηση των αιτημάτων που είναι αυτονόητα. Χθες ανακοινώθηκε το αποχετευτικό του Λεβιδίου, και όπως είπε ο κ. Χαρίτσης είναι θέμα ημερών»

Σχετικά με το Μαντζούνειο Μέγαρο Τρίπολης: το έργο αποκατάστασης και διαμόρφωσης έχει προχωρήσει και υπάρχει και ανάδοχος για να αρχίσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Για την αποκατάσταση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου ήρθαν 240.000€ και θα φτιάξουμε ένα πρώτο κομμάτι που χρήζει άμεσης επέμβασης.

Αναδιάρθρωση και ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας: Ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς και το δέχθηκαν, να γίνει η επέκταση Να του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εστίες, τμήματα κτλ στο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Τρίπολης: Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο πίσω από το ΕΠΑΛ. Υπάρχει χώρος και η βοήθεια των Υπουργών θα είναι απλόχερη, θα χρηματοδοτηθεί. Βρισκόμαστε στο στάδιο σύστασης της μελέτης. Θα υπάρξει ανασύσταση του φακέλου του ΕΠΑΛ, με 150.000 € από το Υπουργείο για να επισκευαστεί το συγκρότημα αυτό.

Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Έχουν ήδη εγκριθεί 200.000 ευρώ για τις καταστροφές που έγιναν πρόπερσι στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Παραχώρηση του ΟΣΕ Τρίπολης στο Δήμο Τρίπολης : Σήμερα, ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων του ΟΣΕ στον Δήμο Τρίπολης. Επίσης, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να γίνει μουσείο και η χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου προστασίας απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών μαζί με το υπόλοιπο κομμάτι του περιφερειακού, από το γήπεδο του Αρκαδικού ως το 11ο Στρατόπεδο

«Σήμερα αναμένουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του για όλα τα παραπάνω προβλήματα του τόπου μας.»

Κυρίες/οι Βουλευτές, κύριε περιφερειάρχη,

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί Πελοποννήσιοι,

Σήμερα καλούμαστε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δίκαιη ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ακριβώς αναφέρει και το πάνελ του συνεδρίου : «το δικό μας μέλλον στα δικά μας χέρια, η προστιθέμενη αξία της Πελοποννήσου».

Φίλες και φίλοι,

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, μέσα από αντίστοιχα συνέδρια του παρελθόντος και προσπάθειες διαφόρων κυβερνήσεων και θεσμών, είναι σίγουρο πως θα είχε υπάρξει φως στο τούνελ και σίγουρα οι πολίτες αυτής της περιφέρειας, θα είχαν νιώσει στο πετσί τους αλλά και στην τσέπη τους, μια ανάπτυξη και μια ποιότητα στην καθημερινότητά τους που σίγουρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα ήταν πολύ λιγότερα. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί. Τι προτείνεται καινούργιο από το σημερινό συνέδριο; Μήπως το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό; Θα μας δοθούν λύσεις τώρα; Είναι απαραίτητο να γίνει άλλο ένα συνέδριο; Είναι ο κατάλληλος χρόνος; Η απάντηση που πρέπει να δοθεί, νομίζω είναι ξεκάθαρη. Ναι είναι ο κατάλληλος χρόνος και είναι απαραίτητο να γίνει αυτό το συνέδριο.

Με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων που θα έρθουν και θα θέσουν όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν και εφόσον συνδυαστούν και απαντηθούν, θα δώσουν την δυνατότητα στην ίδια την κυβέρνηση, να μάθει για όλα αυτά και να τα εντάξει σε μια αναπτυξιακή προοπτική όπως πρέπει να είναι.

Η συμμετοχή των φορέων αυτών, η μεγάλη διαβούλευση το διήμερο που ακολουθεί, με κυβερνητικά κλιμάκια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε πολλά σοβαρά συμπεράσματα για την αναπτυξιακή περίοδο, που ανοίγεται από εδώ και πέρα μπροστά μας.

Η δε λογική της κυβέρνησης, θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να βοηθήσει θεσμικά, μεθοδολογικά αλλά και χρηματοδοτικά, να υπάρξει συνέργεια όλων των τομέων σε ένα παραγωγικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο και όχι απλά να εξαγγέλλει έργα και δράσεις. Και βέβαια, πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα νοοτροπία συνεργασίας, να το ονομάσουμε παραγωγικό πατριωτισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και υλοποίηση ενός κοινωνικά βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, σε ένα σωστά δομημένο κοινωνικό και δυναμικό κράτος, που να αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης.

Η πατρίδα, χρειάζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό αλλά και κοινωνικά δίκαιο, ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα βασίζεται στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και θα ενισχύει την εξωστρέφεια, μειώνοντας την ανεργία και τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Η χώρα σε λίγους μήνες, βγαίνει από μία άνευ προηγουμένου κρίση, που κρατά 8 σχεδόν χρόνια. Είναι η κατάλληλη στιγμή, να αφήσουμε στην άκρη όλες εκείνες τις παθογένειες που πλέον είναι γνωστές σε όλους μας, όπως η αποσπασματικότητα και αναποτελεσματικότητα, η απουσία σχεδιασμού, η αδιαφάνεια, η αδιαφορία, η ανεπάρκεια, η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις και οι επικίνδυνες ιδεοληψίες, που θεωρούν ότι το διαβατήριο για την ανάπτυξη είναι οι χαμηλοί μισθοί, οι ανελαστικές μορφές απασχόλησης αλλά και η απορύθμιση της αγοράς. Ο άκρατος υπερδανεισμός και οι σπατάλες, έφεραν την εσωτερική υποτίμηση, πάνω από 25% του ΑΕΠ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Τώρα που η χώρα φαίνεται να βγαίνει επιτέλους από το τέλμα, καθώς ανακτήθηκε η δημοσιονομική βιωσιμότητα και επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης - παράλληλα με την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας με αποφασιστική στροφή στην οικονομία τη γνώσης, εξειδικεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό μας και παράγοντας διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Για να γίνουν όλα αυτά, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να σχεδιάζεται και να βασίζεται, στον περιφερειακό και στον τομεακό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας, είναι μεταξύ άλλων ως κορυφαίοι στόχοι, ο παντός είδους τουρισμός, η αναδιάρθρωση του τοπικού παραγωγικού μοντέλου καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των νέων αγροτών.

Το 10ο Συνέδριο είναι ένα από τα 13 περιφερειακά που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου, να υπάρξει ο διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για να διαμορφώσει το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Εγώ προσωπικά, είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι η πόλη μας η Τρίπολη, φιλοξενεί αυτή την ιδιαίτερα ελπιδοφόρα διαδικασία του αναπτυξιακού συνεδρίου της Πελοποννήσου. Είμαι βέβαιος, για το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο που θα αναπτυχθεί και την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή που θα υπάρξει αυτές τις 2 μέρες.

Η συγκυρία είναι θετική ώστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το όραμά μας και το σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Η Τρίπολη είναι μια πόλη με ιστορία, μια πόλη ανοιχτή, τόσο λειτουργικά όσο και γεωγραφικά, έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και αυτό μας οδήγησε σε καθαρή θέση και άποψη, στην στήριξη της εθνικής υπόθεσης της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος

Η Τρίπολη είναι επίσης ανοιχτή σε νέες ιδέες, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, ανοιχτή σε επενδύσεις, σε άλλα γεγονότα, καθώς και στην υιοθέτηση των νέων παραγωγικών μοντέλων, με στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύω ότι από αυτά που θα συζητηθούν τις 2 αυτές ημέρες, με την παρουσία τουλάχιστον 30 υπουργών, θα προσεγγίσουν τα σοβαρά ζητήματα, ώστε να χτιστεί το νέο παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης της χώρας, διαμέσου της οικοδόμησης σχέσεων ειλικρίνειας και διαλόγου μεταξύ πολιτείας, θεσμών, αρχών, αυτοδιοίκησης, φορέων και κοινωνίας.

Αφού, η κρίση μας έκανε όλους σοφότερους, είναι νομίζω πεποίθηση των περισσοτέρων, πως στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη, όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση, αλλά κυρίως να μην επαναλάβουμε τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε ένα άκρως αποτυχημένο μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα  

Εδώ λοιπόν από την καρδιά της Πελοποννήσου, την πρωτεύουσα του Μοριά, την Τριπολιτσά, σας καλωσορίζω όλους και σας εύχομαι στο κλείσιμο του συνεδρίου αυτού, να είμαστε όλοι σοφότεροι και περισσότερο αισιόδοξοι.

Καλώς ορίσατε. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadian Screenings το οποίο κάνει επίσημα την πρεμιέρα του σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Arcadian Screenings” κ. Κώστας Σπυρόπουλος. Ο Δήμος Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελούν συνδιοργανωτές στο φετινό Φεστιβάλ το οποίο τείνει να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Τρίπολη, αλλά για όλη την Ελλάδα!

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησαν και οι Αρκάδες δημιουργοί ταινιών οι οποίοι συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ, εμπνευσμένοι από θέματα της εύκολης ή δύσκολης καθημερινότητάς τους, από ανθρώπους του παρελθόντος αλλά και προσωπικότητες σύγχρονες και σημαντικές. Μίλησαν αναλυτικότερα η κα Αγγελική Νεκίδου δημιουργός της ταινίας «Γεννήθηκε Νωρίς», η κα Κατερίνα Σιάμπου δημιουργός της ταινίας «Με 2 Χειρολαβές», ο κ. Φίλιππος Κωνσταντόπουλος δημιουργός της ταινίας «Οδός Χρονά 18» και τέλος ο κ. Φώτης Παπούλιας δημιουργός της ταινίας «Πέρασμα».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με τη δυνατότητα πρωινών προβολών για μαθητές σχολείων, αλλά και το απόγευμα για το κοινό στο χώρο του Cineville στην προβολή ταινιών από περισσότερες από 10 χώρες με πολύ μεγάλη θεματολογία και έντονο Αρκαδικό «άρωμα».

Αυτή η τρίτη χρονιά θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με μεγάλη στήριξη από το Δήμο Τρίπολης αλλά πλέον και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δίνοντας προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη τα επόμενα χρόνια!

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ:

Πρόγραμμα Arcadian Screenings 2018

 

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου