Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση την οποία οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, την Δευτέρα 18/5/2020, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και είχε θέμα “Η Ελληνίδα μητέρα και ο ρόλος της στην σύγχρονη κοινωνία”.

Η συνάντηση μεταδόθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν, εξαιτίας της πανδημίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με το τραγούδι «Της μάνας η καρδιά» που ερμήνευσε η Βάνα Αγγελοπούλου, ενώ στο πιάνο ήταν η Μάτα Κοτσιώνη.

 

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, από το βήμα της εκδήλωσης, τόνισε ότι «στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, η δημοτική αρχή της Τρίπολης στηρίζει τον πολιτισμό του τόπου μας και τους ανθρώπους της. Ο Πολιτισμός αποτελεί δύναμη, ενέργεια και προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιθυμούμε να διοχετεύσουμε μέσα από πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε, είτε διαδικτυακά, είτε με μικρές ομάδες, προσαρμοζόμενες στις ανάγκες αυτής της περιόδου. Δίνουμε το χέρι σε όλους τους δημότες μας, ακούμε όλες τις προτάσεις. Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις μας, με αφιέρωμα στη μορφή της Μητέρας, με τους πολλαπλούς ρόλους της».

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, είπε –σε μια σύντομη τοποθέτηση- ότι ο «Δήμος Τρίπολης προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν οι συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον.

Η Μητέρα έχει χιλιοτραγουδιστεί, έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες, έχουν αποτυπώσει τις απόψεις τους φιλόσοφοι και ιστορικοί.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, η γυναίκα, πέρα από το ρόλο της μητέρας, έχει αναλάβει το ρόλο της εργαζόμενης, της επιστήμονος, της συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα, της φροντίδας του σπιτιού. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθει σε όλους αυτούς τους ρόλους και τον αγώνα που δίνει καθημερινά κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Οι δύο κυρίες που έχουμε σήμερα στην εκδήλωση μας είναι γνωστές και στην τοπική κοινωνία, καταξιωμένες επιστήμονςκαι τις ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ευχαριστώ και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, που μεταδίδει την εκδήλωση διαδικτυακά και πάντα πρωτοπορεί, κάνοντας μας υπερήφανους.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε τον Πολιτισμό στο σπίτι κάθε συνδημότη και ευελπιστούμε ότι αυτή η υγειονομική κρίση θα περάσει σύντομα και θα μπορέσουμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις δια ζώσης και ειδικά για το 2020 θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική μας Ανεξαρτησία».

 

Η Παιδίατρος Βασιλική Παπαντώνη είπε ότι στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για τη Μητέρα, έχουν την ίδια ρίζα. «Αποτελεί την πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Βρίσκεται εκεί, όποτε τη χρειαζόμαστε. Η Μητέρα ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστή για όλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Χειρουργός Βάσια Ψυχογιού-Σαραντοπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι «όταν μου έγινε πρόσκληση για την εκδήλωση αυτή, αμφιταλαντεύτηκα. Μπορεί εγώ να είμαι μια σύγχρονη γυναίκα επιστήμονας, μπορεί να είμαι κόρη, αλλά δεν είμαι Μητέρα. Είμαι από τις γυναίκες εκείνες, που επιθυμούν και μάχονται για να αποκτήσουν ένα παιδί. Η αδυναμία απόκτησης ή η καθυστερημένη απόκτησης ενός παιδιού από ένα ζευγάρι, αποτελεί ακόμα για την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για την κοινωνία μιας επαρχίας, θέμα ταμπού. Παρά τον προβληματισμό μου, επικράτησε μέσα μου η άποψη ότι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο, οφείλουμε να μιλούμε και να προασπίζουμε αυτούς που δεν έχουν δημόσια φωνή».

 

Η εκδήλωση έκλεισε με ακόμα ένα τραγούδι για την Μητέρα. Το τραγούδι "Φεγγάρι μάγια μου΄κανες" ερμήνευσε η Βάνα Αγγελοπούλου. Στο πιάνο ήταν η Μάτα Κοτσιώνη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Τόνια Μεγρέμη.

Όλη η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το επίσημο Fun Page Facebook Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5.

Ολοκληρώνεται η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Μετά την τρίτη τάξη Λυκείου, γεμίζουν παιδιά και ζωντάνια οι υπόλοιπες τάξεις. Ο Δήμος Τρίπολης, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας, υποδέχεται μαθητές και καθηγητές  ανταποκρινόμενος απόλυτα στις δικές του υποχρεώσεις - θεμελιακές για την προστασία της υγείας όλων. 
Η ζωή ξεκίνησε όταν ξύπνησα και αγάπησα το πρόσωπο της μητέρας μου, είχε πει κάποτε η Mary Ann Evans.

Σε εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας  προχωρά η δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας από τη δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρος Κανελλόπουλος επισκέφθηκε την Τετάρτη 13/5/2020 στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου.

Οι φωτογραφίες είναι απ' τον οικισμό Κουβέλια.

Ξεκίνησε η λειτουργία του ελευθέρου Wi-Fi στις κεντρικές πλατείες της Τρίπολης.

Το ελεύθερο Wi-Fi λειτουργεί στις πλατείες Άρεως, Πετρινού, Αγίου Βασιλείου, καθώς και στην πλατεία Λεβίδιου.

Ο Δήμος Τρίπολης τοποθέτησε router με υψηλή ταχύτητα και κάθε πολίτης μπορεί στο WiFi4EU, χωρίς κωδικό, να αποκτήσει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με πολύ ικανοποιητικές ταχύτητες.

Την Τετάρτη 13/5/2020, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Αντώνη Τσαγκαρέλη, επισκέφθηκαν κεντρικά σημεία της πόλης, όπου λειτουργεί πλέον το ελεύθερο Wi-Fi.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην καλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επιλέξαμε πρώτα τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και το Λεβίδι και ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Τρίπολης.

Πρόκειται για βήματα μικρά και συνεχόμενα, για να δημιουργήσουμε μία έξυπνη πόλη».

Δελτίου Τύπου 22/03/2020 


Εντυπα μετακίνησης πολιτών

Ο Δήμος Τρίπολης, σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του, κάνει ό, τι μπορεί για την ενίσχυση ή εξυπηρέτησή του.

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181