Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην Παιδική Κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης κατά την κατασκηνωτική περίοδο 2018, δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών και συνδρομητών της σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών της και με αταλάντευτο γνώμονα την διασφάλιση του πολυτίμου αγαθού της Δημόσιας Υγείας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Μον/λους Πλημ/κειου Τρίπολης, κρίθηκαν αθώοι ,ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ κ. Γεώργιος Καρώνης και ο υπεύθυνος του βιολογικού καθαρισμού κ. Παν. Κοτσιώνης , οι οποίοι μετά από σχετικό έλεγχο των Αρμόδιων Αρχών είχαν κατηγορηθεί για μη σύννομη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος .

Στις 20 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για να θυμίζει και να κάνει ξεκάθαρο σε όλους μας, το ρόλο και τις ευθύνες που έχουμε απέναντι σε περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και τη βία.

Ο δήμος Τρίπολης σε μια προσπάθεια στήριξης των προσφύγων, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία που είναι ένας από τους κυριότερους ανθρωπιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, αγκαλιάζει την ιδέα της ένταξης και υλοποιεί το "Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων Αιτούντων Άσυλο" που εντάσσεται στο πλαίσιο του ESTIA και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φιλοξενώντας μέχρι στιγμής 31 οικογένειες προσφύγων σε διαμερίσματα στην Τρίπολη προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Βασικό μας μέλημα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί για την καλύτερη συνύπαρξη λαών και προσωπικοτήτων αλλά και το τέλος της περιθωριοποίησης ανθρώπων που παρά τη θέλησή τους ξεριζώθηκαν, αλλά αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι όλα τα παιδία – κορίτσια ηλικίας 8-10 ετών – που υπέβαλαν Αίτηση Συμμετοχής στη 2η κατασκηνωτική περίοδο από 24-06-2018 έως 02-07-2018 στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου θα αναχωρήσουν από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 24 Ιουνίου και θα επιστρέψουν στον ίδιο χώρο την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και από ώρα 10:30 – 11:00 π.μ.

Εξίσου σημαντικός με το ρόλο της μάνας, αποδεικνύεται καθημερινά και ο ρόλος του πατέρα, που στις δύσκολες σημερινές συνθήκες δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τη συνοχή της οικογένειας και παλεύει για να προσφέρει στα παιδιά του ένα καλύτερο αύριο.

Χωρίς ιδιοτέλεια και ανταλλάγματα αλλά με αγάπη.

Χρόνια πολλά!

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου