Ανακοινώσεις

Τρίπολη – 30 Αυγούστου 2017 - Παράλληλα με το opening των εμπορικών καταστημάτων στις 19.30 , οι δρόμοι της Τρίπολης γεμίζουν μουσικές και δράσεις χορού και κίνησης!!


Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί με πολύ μουσική και...μοναδικές προσφορές σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης!!!

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Shock Price Βραδιάς

Σας ενημερώνουμε ότι  στα πλαίσια της ΝΥΧΤΑΣ SHOCK PRICE προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας αλλά και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων,  o Δήμος Τρίπολης θα προβεί, την Τετάρτη 30-08-2017 και ώρα 16:00 έως την Πέμπτη 31-08-2017 και ώρα  03:00, στις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  

1. Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Δαρειώτου από την συμβολή της  με την οδό Γρηγορίου Ε΄ έως την συμβολή της  με την οδό Σπετσεροπούλου.

2. Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 28ης Οκτωβρίου από την συμβολή της  με την οδό Νικηταρά έως την συμβολή της  με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

3. Κατά τις προαναφερόμενες ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, θα αλλάξει η κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων στην οδό Νικηταρά από την συμβολή της  με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την συμβολή της  με την οδό Ταξιαρχών. Στην συμβολή των οδών Νικηταρά και 28ης Οκτωβρίου τα διερχόμενα οχήματα θα μπορούν να κατευθυνθούν και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.

4. Επί της πλατείας Αγίου Βασιλείου, από την συμβολή της  με την οδό Γεωργίου Α΄ έως την συμβολή της  με την οδό Ουάσιγκτον κατά τις προαναφερόμενες ώρες θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.

5. Τέλος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, εφόσον χρειαστεί, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Κολοκοτρώνη έως την πλατεία Αγίου Βασιλείου και από την συμβολή των οδών Εθνομαρτύρων και Νικηταρά έως την πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Ο Δήμος Τρίπολης μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Τρίπολης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, οργανώνουν μια νύχτα γιορτής απλωμένη σε κάθε γωνιά της πόλης μας!

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Αυγούστου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, για μια νύχτα Shock Price!!!!

Για την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία διοργάνωσης της δικής μας εμπορικής βραδιάς, ο Δήμος Τρίπολης και όλοι οι διοργανωτές, απευθύνουν κάλεσμα σε φορείς, επιχειρηματίες, συλλόγους της πόλης κτλ, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στον εμπλουτισμό της γιορτινής ατμόσφαιρας, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2713 600400–402-407 (ώρες 9.00 – 15.00) ή με email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017. 

 

  1. Σας ενημερώνουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.4483/31-07-2017 προβλέπεται ότι οι οφειλές προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη , μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής  ή μη καταβολής ή ανακριβούς δήλωσης, ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή των προσαυξήσεων και των προστίμων, κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό(100%).

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως και είκοσι τέσσερις (24) δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων και των προστίμων, κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό(80%).

γ) αν εξοφληθούν σε είκοσι πέντε (25) έως και σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή των προσαυξήσεων και των προστίμων, κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό(70%).

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως και εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή των προσαυξήσεων και των προστίμων, κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),  και

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως και εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή των προσαυξήσεων και των προστίμων, κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό(50%).

 

2.Στη ρύθμιση αυτή εκτός των άλλων μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση, με τους περιορισμούς της παρ. 2 του ανωτέρω άρθρου.

3. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην ανωτέρω ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο  εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου. (31-07-2017)

4.Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων.

Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20€ (ευρώ).

5.Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση διαφορετικά η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

6.Η καθυστέρηση καταβολής της δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

7.Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής εάν ο οφειλέτης

α)  δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις  ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών

β)  δεν υποβάλλει στο Δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων, μετά των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και του εκκαθαριστικού ΦΠΑ και

γ) έχει υποβάλλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

8.Σημειώνεται ότι η πληρωμή των ανωτέρω μπορεί να γίνει και με τη χρήση (POS).

Ύστερα από τ’ ανωτέρω καλούμε τους οφειλέτες του Δήμου μας να φροντίσουν να υποβάλλουν την προβλεπόμενη αίτηση στο Δήμο, προκειμένου να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.4483/31-07-2017, το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες από την ισχύ του Νόμου αυτού.

Ημερομηνία ισχύος του ΝΟΜΟΥ η 31/07/2017.  

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την  έκδοση αδειών συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη της Τεγέας θα λειτουργούν κατά τις ημέρες 10-11-14/8/2017 και από ώρα 07:00-19:00.

Πληροφορίες :Βρεττού Βάνα

Τηλέφωνο : 2713-600481, 2713 600 430

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου