Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για την επόμενη χρονιά μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης.

Αρχικά ο κ. Τζιούμης μίλησε επί της διαδικασίας, ότι, δηλαδή, υπάρχει μια πρόταση τεχνικού προγράμματος που έρχεται στην επιτροπή διαβούλευσης από τη δημοτική αρχή, συζητιέται και η επιτροπή γνωμοδοτεί πάνω στο πρόγραμμα αυτό. Οι πρόεδροι των χωριών σε αυτή τη διαδικασία είναι παρατηρητές.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης το τεχνικό πρόγραμμα φτιάχτηκε σε συνεννόηση με τους προέδρους των χωριών, που θέσανε τα αιτήματά τους και τους ζητήθηκε να γίνει μία ιεράρχηση αυτών καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «Τεχνικό πρόγραμμα είναι τι έργα μπορούμε να κάνουμε με τα λεφτά που έχουμε, όχι τι έργα πρέπει να γίνουν στο Δήμο. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες και χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

Το πρόγραμμα φτιάχνεται με τα χρήματα που έχουμε τη δεδομένη στιγμή.» και συμπλήρωσε ότι αν σε δύο μήνες βρεθούν κάποια νέα προγράμματα και υπάρξει καινούργια χρηματοδότηση θα προστεθεί τότε αλλά δεν μπορούν να υπολογίζονται αυτά τα χρήματα εκ των προτέρων. Συνεχίζοντας ο κ. Τζιούμης είπε ότι όσον αφορά τα έργα υπάρχει μία συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε η προηγούμενη αρχή, γιατί όπως επεσήμανε «Εμείς δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε και έτσι θα κάνουμε πάντα». Κατέληξε δε λέγοντας πως ό,τι χρήματα υπήρχαν διατέθηκαν για να γίνουν έργα και στα χωριά και στην πόλη ομοιόμορφα.


Εξηγώντας το νέο τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι φέτος δεν ονοματίζονται ένα προς ένα τα μικρά έργα αλλά ενοποιούνται όλα τα έργα σε κάθε δημοτική ενότητα προκειμένου να βγει μια μεγάλη δημοπρασία και να έχουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις και καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό τον λόγο και δεν γράφονται τα έργα χωριστά, αλλά τι θα γίνει σε κάθε δημοτική ενότητα και όταν θα γίνει δημοπρασία, θα γίνει διαχωρισμός σε συνεργασία με τους προέδρους για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε χωριό. Γι’ αυτό το λόγο είπε ο κ. Τζιούμης οι πρόεδροι εξέφρασαν ανησυχία, γιατί δεν φαίνεται στο τεχνικό πρόγραμμα τι θα γίνει σε κάθε χωριό αλλά ανά δημοτική ενότητα και μετά θα μοιραστεί στο κάθε χωριό το κάθε έργο.


Όσον αφορά μία εναλλακτική πρόταση τεχνικού προγράμματος ο Δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρξαν διαφορετικές προτάσεις στην επιτροπή ή κάποια εναλλακτική πρόταση και συνέχισε λέγοντας πως αν κατατεθούν κάποιες προτάσεις μέχρι τη Δευτέρα θα τις συζητήσουν. Είναι γεγονός, είπε ο κ. Τζιούμης, ότι σύμφωνα με το νόμο δίνεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε παράταξη της μειοψηφίας να έχει μία εναλλακτική πρόταση και να προχωρήσει η πρόταση αυτή με συναίνεση, όμως η συναίνεση δεν είναι κάτι που επιβάλλει ο νόμος. Και συνέχισε λέγοντας ότι κάθε νέα δημοτική αρχή, έχει συντάξει ένα τεχνικό πρόγραμμα που θέλει να ακολουθήσει και να κριθεί γι’ αυτό από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιούμης τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν στοιχεία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τα οποία δεν τους αρνήθηκαν και χαρακτήρισε προσχηματικό το ότι ενώ ξέρουν ότι θα γίνει η επιτροπή διαβούλευσης διαμαρτύρονται ότι δεν τους στάλθηκαν τα στοιχεία. Έχουν πρόσβαση και θα μπορούσαν να έχουν πάρει τα στοιχεία, είπε ο κ. Τζιούμης, ή έστω θα μπορούσαν να κάνουν προτάσεις στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. Καταλήγοντας υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει την πίστωση του χρόνου από τον κόσμο και θα πρέπει να κριθεί πολιτικά στο πρώτο της τεχνικό πρόγραμμα από τον κόσμο αλλά αν ψηφιστεί κάποιο άλλο θα το ακολουθήσει.

 

Σε εργασίες καθαρισμού, κοπής χόρτων και κλαδέματος στον περιβάλλοντα χώρο παιδικών σταθμών προχώρησε ο Δήμος Τρίπολης με ίδια μέσα.

Για τις εργασίες που γίνονται και πρόκειται να γίνουν για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Φιλικών της Κάρτσοβας μίλησε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης  κ. Δ. Μακαρούνης. 

H Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κα. Ελένη Καρουντζου μίλησε για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου για το 2019.

Αναφέροντας ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, που ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020, στοχεύοντας να αναδείξει την πρωτεύουσα του Μοριά σε χριστουγεννιάτικο προορισμό της Νότιας Ελλάδας.


Στην πλατεία Άρεως δημιουργείται ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό, με παγοδρόμιο και τα σπιτάκια με τις Αρκαδολιχουδιές, ανοικτό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές, που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Το άναμμα του δένδρου θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου στην πλατεία Πετρινού με πολλές εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά και συναυλία του Πάνου Μουζουράκη.

 

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα

 

 

Από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τα μέλη του ΚΑΠΗ με θέμα: «Ορθή χρήση των αντιβιοτικών – Μικροβιακή αντοχή», από την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρίπολης.

9 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου επί της οδού Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης η τακτική δημόσια Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

5 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00΄,  στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου επί της οδού Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης στην εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό που πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου