Γραφείο Τύπου

Σε κλίμα χαράς και με πολλές ευχές, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/01/2017 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου Τρίπολης.

Στην κοπή της πίτας που έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Τρίπολης, παρευρέθη η πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου Τρίπολης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι αρχηγοί των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και την κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης δίνοντας τις ευχές του για υγεία και για μια καλύτερη χρονιά για όλους και ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου Τρίπολης για τις υπηρεσίες τους. Ο Δήμαρχος κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε ότι ο Δήμος Τρίπολης το 2018 με συλλογική προσπάθεια, θα πρέπει να δουλεύει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, ώστε κανένας πολίτης να μην έχει παράπονο από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Στην συνέχεια οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έδωσαν με τη σειρά τους τις ευχές τους για μια δημιουργική χρονιά και ένα καλύτερο 2018.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φλουρί από την βασιλόπιτα έπεσε σε έναν τυχερό υπάλληλο του Δήμου ο οποίος έλαβε ως δώρο, προσωπικά από τον Δήμαρχο, ένα tablet! Επίσης σαν δεύτερο δώρο μια ακόμα τυχερή υπάλληλος έλαβε ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας!

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Τρίπολης ως Διοργανώτρια Αρχή για την διενέργεια του με θέμα: «ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΑΣΗΣ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΟΣΤΩΝ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΕΩΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ», ανακοινώνει την υπ’ αριθ. 3/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίνονται τα Πρακτικά της Κριτικής Επιτροπής και επικυρώνεται το αποτέλεσμα του εν λόγω Διαγωνισμού.

Οι Προτάσεις των διαγωνιζομένων θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης σε χρόνο και τόπο που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μπορεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «ενεργειακές κοινότητες» και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά, να είναι πραγματικά μια απόφαση ανάσα για τους κατοίκους περιοχών που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους, όμως κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης και λοιποί Δήμοι της Αρκαδίας, πρόκειται να υποστούν μια ακόμα αδικία, εις βάρος των δημοτών τους.

Το ειδικό (μειωμένο) τιμολόγιο δικαιούται το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ακόμα και νομοί, όπου δεν είναι εγκατεστημένες μονάδες της ΔΕΗ αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζει για άλλη μια φορά το παράδοξο!!

Μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ανταποδοτικά και αυτό γιατί οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης έχουν περιληφθεί στο σχεδιασμό αποεπένδυσης, που σημαίνει πώλησή τους σε ιδιώτες, ενώ την ίδια στιγμή εξαιρούνται αδικαιολόγητα, σε αντίθεση με τη Δυτική Μακεδονία, δήμοι όπως ο Δήμος Τρίπολης, που γειτνιάζει άμεσα με την λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της.

Δεν τίθεται απλά θέμα αδικίας προς το Δήμο Τρίπολης και τους Δήμους που το δικαιούνται, αλλά τίθεται θέμα διάκρισης και κυρίως άνισης μεταχείρισης των πολιτών.

Θεωρώντας αδιανόητο τον αποκλεισμό περιοχών όπως ο Δήμος μας και γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να συζητηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση στη βουλή, ζητήσαμε αρχικά από τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλιού, να θέσει θεσμικά και συνολικά το θέμα, ώστε κανένας Δήμος της Αρκαδίας να μην εξαιρεθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, τονίζοντας πως η αποτύπωση του προβλήματος και η αξιολόγηση των επιπτώσεων της λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας Μεγαλόπολης σε όλο το νομό Αρκαδίας, πρέπει να γίνει με τα ίδια  κριτήρια που ίσχυσαν για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια και ολοκλήρωση της συζήτησης στη βουλή, ο  βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, συμφώνησε με την θέση του Δημάρχου Τρίπολης, θέτοντας την τοποθέτησή του σε αυτή τη λογική, για την συνολική ένταξη του νομού Αρκαδίας στη ρύθμιση και όχι αποσπασματικά, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.   

Παράλληλα, η αδικία και η διάκριση εις βάρος της Αρκαδίας, συνεχίστηκε και μετά την προσπάθεια του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και την απόρριψη από την κυβέρνηση, της τροπολογίας που κατέθεσε, ζητώντας την ένταξη όλης της Αρκαδίας στην ενίσχυση, μέσω της προβλεπόμενης έκπτωσης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, των οικιακών καταναλωτών.

Επειδή λοιπόν συντελέστηκε τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης, σε κατοίκους περιοχών που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε την άμεση αντίδραση όλων των εκλεγμένων βουλευτών Αρκαδίας και αρμόδιων φορέων από όλη την Αρκαδία, μπροστά σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την άρση της άδικης απόφασης μη ένταξης ολόκληρου του Νομού μας στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια.

Καλούμε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στον 2ο όροφο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, τους Βουλευτές Αρκαδίας, τον  Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αρκαδίας,  τους Δημάρχους του νομού Αρκαδίας, τους Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Αρκαδίας, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας, τη ΔΕΗ, την ΟΕΒΕΑ, τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας,  τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, λοιπούς συλλόγους και όλους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Τέλος, η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τη συζήτηση.  

Η άμεση και σθεναρή αντίδραση μας είναι επιβεβλημένη.

 

O Δήμαρχος Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο,

Προσκαλούν όλους τους εργαζομένους του Δήμου μας,

στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13.00

στο ισόγειο του Δημαρχείου Τρίπολης (Λαγοπάτη& Αταλάντης).

Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ Ασέας του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τα έντονα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εδώ και πολλά χρόνια, με συνεχείς διακοπές  νερού και σπασίματα του αγωγού σε πολλά σημεία.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου