Δήμαρχος Τρίπολης: Υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η αναγνώριση της σημασίας της πρόληψης του Καρκίνου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής παραβρέθηκε στην επιστημονική ημερίδα, με θέμα: «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου» στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΜΗΤΙΣ” στο πλαίσιο των δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου (τεστ ΠΑΠ) για τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Τρίπολης

Ο κ. Παυλής σε ένα σύντομο χαιρετισμό ανέφερε:

"Αγαπητοί προσκεκλημένοι η παρουσία σας σε αυτήν την ημερίδα, με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος του πληθυσμιακού ελέγχου η "Ελλάδα κατά του καρκίνου" που με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης μας τιμά όλους, αλλά κυρίως μας κάνει περήφανους για την ευρεία αποδοχή του.

Οι γυναίκες του Δήμου μας αγκάλιασαν χωρίς δισταγμό την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η αίσθηση ότι ο καρκίνος δε μας αφορά δεν ισχύει, μας αφορά όλους και δεν κάνει διακρίσεις. Σκοπός του συγκεκριμένου πανελλήνιας εμβέλειας προγράμματος είναι και θα το πούμε πολλές φορές η πρόληψη και η πιστοποίηση του γυναικείου πληθυσμού απέναντι στο θέμα του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η αναγνώριση της σημασίας της πρόληψης και η στήριξη με κάθε τρόπο τέτοιων πρωτοβουλιών γνωρίζοντας πολύ καλά πως εκεί έγκειται η αποδοχή τους από το ευρύ κοινό και η επιτυχία τους.

Από τις 15 Γενάρη σε συνεργασία με το κέντρο αποκατάστασης Παλλάδιον αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία του ελληνικού ιδρύματος Ογκολογίας και την κινητή της μονάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις από το εξειδικευμένο προσωπικό του σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι της 20 Μαρτίου είχαν εξεταστεί πάνω από 800 γυναίκες ενώ η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Επόμενος στόχος μας η μεταφορά της κινητής μονάδας σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπως την δημοτική ενότητα Λεβιδίου και Τεγέας ώστε να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων περισσότερες γυναίκες, για ακόμα λιγότερα κρούσματα καρκίνου.

Θα ήθελα από καρδιάς από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία του προγράμματος, το εξειδικευμένο προσωπικό που είναι άξιο σεβασμού για την καθημερινή του προσπάθεια, το κέντρο αποκατάστασης Παλλάδιον και φυσικά το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των γυναικών του Δήμου μας."

 

{gallery}hmerida_prolipsis_karkinoy_palladio{/gallery}

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 08:59

1500x500

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181