×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Καταδικάζουμε αποτρόπαιες πρακτικές εις βάρος των αδέσποτων ζώων που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις τελευταίες μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας σειράς εγκληματικών πράξεων εις βάρος των αδέσποτων ζώων σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας.

Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες αυτές πρακτικές που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη απέναντι σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τις βάναυσες εκκαθαρίσεις πληθυσμών ζώων ως μέσο διαχείρισης των αδέσποτων αμαυρώνοντας έτσι την εικόνα της πόλης και στοχοποιώντας τις Δημοτικές και τις Τοπικές Αρχές.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Τρίπολης προβαίνει άμεσα στις νόμιμες ενέργειες και καλούμε τις αστυνομικές αρχές να αξιοποιήσουν όλα τα πρόσφορα μέσα που κρίνουν απαραίτητα, για τον οριστικό τερματισμό της βάρβαρης αυτής δράσης. Παράλληλα, καλούμε όλους εσάς τους πολίτες να συνδράμετε το αστυνομικό έργο και να συμβάλλετε ενεργά στην αποτροπή τέτοιων ντροπιαστικών φαινομένων καταγγέλλοντας άμεσα κάθε ύποπτο περιστατικό.

Δυστυχώς, η δυσμενής οικονομική συγκυρία των ασφυκτικών προϋπολογισμών είχε τα αποτελέσματά της και στο ακανθώδες θέμα της διαχείρισης των αδεσπότων. Εσφαλμένα η συγκυρία αυτή ερμηνεύτηκε ως αδιαφορία ή αδυναμία και έδωσε αφορμή για την ανάληψη νοσηρών πρωτοβουλιών.

Ο Δήμος είναι παρών και με τη συνεργασία των φιλόζωων πολιτών και των φορέων σχεδιάζει να πετύχει μια δράση συνύπαρξης κατοίκων και ζώων βιώσιμη για όλους, ώστε να προασπίσει το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή, που στις μέρες μας κατέληξε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 11:41

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης