Γιώργος Λαγός: Λύση του προβλήματος των αδέσποτων με σεβασμό στην νομιμότητα

Συνέντευξη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ Λαγός για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη.

 

Ο κ. Λαγός ανέφερε:

Μετά από εντολή του δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιουμη, αναλάβω να συντονίσω τις ενέργειες προκειμένου να συσταθεί ξανά η πενταμελής επιτροπή η οποία ασχολείται με το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Έχουν καλεστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να μας αναλύσουν την νομοθεσία γύρω από αυτό το θέμα. Καλέσαμε την κτηνιατρική υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα τον πολιτιστικό φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης όλου όσους θα έχουνε κάποια μέλη στην πενταμελή επιτροπή. Θα συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν και προτάσεις για το ποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτή την επιτροπή και στο τέλος θα αποφασίσει ο δήμαρχος για την σύσταση της πενταμελούς επιτροπής.

Επειδή το θέμα των αδέσποτων είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Τρίπολης ο Δήμος προχωράει άμεσα σε ενέργειες συστάσεις της πενταμελούς επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει μία διαδικασία νόμιμης οριστικής λύσης.

Η συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης μέχρι στιγμής είναι σε εξαιρετικό κλίμα. Εμείς σαν δήμος θέλουμε την νομιμότητα, όμως θέλουμε και οι πολίτες να μπορούν να περπατάνε με ασφάλεια στην πόλη.

Όσον αφορά τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων ο κ. Λαγός ανέφερε ότι έχει μιλήσει ήδη με την παλιά διαδικασία, δηλαδή τους ανθρώπους που είχε ορίσει η δημοτική αρχή του κ. Παυλή και είπαμε ότι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου όπου υπάρχει μία ενεργή σύμβαση θα λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε εμείς και θα αλλάξουμε κάποια πράγματα.

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης