Εκδήλωση για την επέτειο της άλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (video - pics)

Στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης σε μία κατάμεστη αίθουσα διοργανώθηκε από το Φιλοτεχνικό Όμιλος, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, εκδήλωση με τίτλο "Τιμώντας τον Κολοκοτρώνη" 

 

Την εκδήλωση προλόγισαν ο διευθυντής του πολεμικού μουσείου κ. Μίμης Φωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος του μουσείου κ. Γεωργόπουλος και η Πρόεδρος του ΦΟΤ Εύη Μεντή.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η φιλόλογος - ιστορικός Ευαγγελία Ντούπα - Ζαχαροπούλου, όπου και ανάπτυξε το θέμα για έναν Κολοκοτρώνη που λίγοι γνωρίζουν. Παράλληλα ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ. Παναγιώτης Κουτσούγερας διάβαζε με τον δικό του μοναδικό τρόπο  λογοτεχνικά κείμενα, σχετικά με το θέμα. 

Μια ξεχωριστή μουσική νότα έδωσαν, ο εφημέριος π. Νικόλαος Ντάβος που έπαιξε βιολί και τραγούδησε κολοκοτρωνέικα τραγούδια, συνοδευόμενος από τους Βαγγέλη Ντάβο στο κλαρίνο και  Κυριάκο Μαρκόγιαννη στο λαούτο.

 

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης