Κώστας Τζιούμης: Ο Δήμος Τρίπολης έχει ξεχωριστή θέση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ,με αφορμή τη διοργάνωση των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia. 

  Η Philoxenia αποτελεί εδώ και 35 χρόνια θεμέλιο για το εγχώριο τουριστικό επιχειρείν και αποτελεί έναν κόμβο συνάντησης φορέων και ιδιωτών. 

Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπούνται για πρώτη φορά κάποιοι διεθνείς προορισμοί, ενώ Τιμώμενη Χώρα είναι η Πολωνία, Τιμώμενος Δήμος η Τρίπολη και Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης -αφού πρώτα μίλησαν ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τζήκας Αναστάσιος, ο Υφυπουργός Βορείου Ελλάδας Θεόδωρος Καράογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης - ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ιδιαίτερη φιλοξενία και αναγνώρισε ότι η σημερινή "Φιλοξένια 19" μας παρέχει ένα σημαντικό βήμα επικοινωνίας και προβολής του τόπου μας. 
Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: "ο Δήμος Τρίπολης και τα περίχωρά της έχουν να προβάλουν σημαντικά στοιχεία μυθολογικά, ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά. Ο τόπος μας πρέπει και μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός κυρίως για όσους ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό".
Τέλος, ο δήμαρχος έκλεισε τη Συνέντευξη  κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για το 2021 όπου ο Ελληνισμος θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η Τρίπολη θα έχει μια ξεχωριστή θέση με αφορμή την επέτειο, γεγονός το οποίο προγραμματίζουμε και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό .
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 10:43

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης