Ο Δήμος Τρίπολης αρωγός στην 13η Γιορτή του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα

Στην 13η Γιορτή του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης.

 

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή με τσίπουρο και φασολάδα που έχει γίνει πλέον θεσμός και είναι ένας τρόπος για να γνωρίσουν οι επισκέπτες πώς διασκεδάζουν οι Αρκάδες στα αρκαδικά χωριά. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι σημαντικές, είπε ο δήμαρχος και δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις γιατί προβάλουν την περιοχή, τα χωριά και την πόλη της Τρίπολης. Ο κ. Τζιούμης συνέχισε λέγοντας ότι είναι η νέα Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια προβολής της περιοχής γιατί ενώ υπάρχει η φυσική ομορφιά, η ιστορία και ο πολιτισμός η επισκεψιμότητα που θα τονώσει και την τοπική οικονομία δεν είναι η αναμενόμενη.

Με τη συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις και με τη στήριξη εκδηλώσεων από συλλόγους που προβάλλουν την περιοχή ο κόσμος θα γνωρίσει τη φυσική ομορφιά της περιοχής και θα την επισκεφτεί. Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση το 2021 θα αναδειχτούν τα χωριά και η Τρίπολη και έτσι γνωρίζοντας την περιοχή θα αυξηθεί και θα βελτιωθεί το τοπικό εισόδημα. Ο κ. Κ. Τζιούμης κατέληξε λέγοντας ότι θα υπάρχει η αμέριστη στήριξη από τον Δήμο σε γιορτές συλλόγων που προβάλλουν την περιοχή και όχι σε εκδηλώσεις αδιάφορες που δυστυχώς συμβαίνουν μερικές φορές.

Στην ίδια εκδήλωση η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Καρούτζου συνεχάρη το σύλλογο για την γιορτή και δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα στηρίξει τέτοιες εκδηλώσεις γιατί δίνουν ζωντάνια στα χωριά. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρούτζου ο Φάλανθος είναι μια περιοχή στο ελατοδάσος του Μαινάλου που πρέπει να αναπτυχθεί τουριστικά. Η αντιδήμαρχος πολιτισμού τόνισε πως ο Δήμος Τρίπολης θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στη στήριξη όλων των χωριών για μην ερημώσουν.

 

Πολυμέσα

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181