Επαναλειτουργούν τα τμήματα Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Τρίπολης (video)

Κάλεσμα του Αντιδημάρχου Τρίπολης κ Δημήτρη Μακαρούνη για συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Τρίπολης

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μακαρούνης, ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, συνεχίζει τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην Τρίπολης.


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τρία προγράμματα τα δύο με θεματικό πεδίο την πληροφορική και ένα την αγροτική ανάπτυξη. Τα προγράμματα θα λάβουν χώρα στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης, για το οποίο ο κ. Μακαρούνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ι. Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, καθώς δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα προγράμματα χωρίς την παραχώρηση του χώρου αυτού.


Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού στο Δημαρχείο Τρίπολης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προγράμματα και να υποβάλει αίτηση. Ο κ. Μακαρούνης κατέληξε λέγοντας ότι όσο περισσότερες αιτήσεις υπάρξουν και όσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλωθεί, θα δημιουργηθούν και περισσότερα προγράμματα.

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης