Κώστας Τζιουμης: «Έχουμε ήδη κάνει έργα για τα ΑμεΑ» (video - pics)

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κ.Τζιούμης.

 Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ν. Καραλή χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ιδιαίτερα δυναμικό και διεκδικητικό και επεσήμανε πως μία κοινωνία, λέγεται ότι είναι τόσο προοδευτική όσολιγότεροι αποκλεισμοί υπάρχουν στην προσβασιμότητατων ΑμεΑ στη μόρφωση, στην εργασία και σε άλλους τομείς. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα για τα ΑμεΑ που έχουν ήδη γίνει στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι στη διοίκηση του Δήμου. 

Αρχικά μίλησε για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 15/2 και αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα (σε 2-3 μήνες).

 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι έχει ετοιμαστεί η μελέτη για το ειδικό σχολείο και αναμένεται πρόσκληση είτε από την Περιφέρεια είτε από το Υπουργείο για να ενταχθεί η κατασκευή του που θα γίνει στην περιοχή του Τεχνικού Λυκείου. Ως τρίτο θέμα ο κ.Τζιούμης παρουσίασε την πρόταση που έχει γίνει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για να φτιαχτούν προσβάσεις για μαθητές ΑμεΑ σε όλες τις τουαλέτες των παιδικών σταθμών και των σχολείων της Τρίπολης.  

Κλείνοντας ο Δήμαρχος πέρα από τις ευχές του τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε όλα τα αιτήματα των ΑμεΑ στο μέτρο των δυνατοτήτων του ενώ θεώρησε αυτονόητο ότι σε μια μεγάλη παρέμβαση που θα γίνει στα πεζοδρόμια της πόλης θα υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 17:23

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης